Igår var det nyhetsskribenternas favoritdag när 1 april slog till med alla sina lustigheter. Men varje år brukar bjuda på ett och annat humoristiskt övertramp, och i år stod svenska Frostbite-utvecklarna för ett sådant. I alla fall om man frågar #EA-chefen Peter Moore som bett om ursäkt på Twitter:

Skämten som inte föll i god jord hos Moore var ett gäng tweets från det officiella Frostbite-kontot, som bland annat hävdade att motorn optimerats för Mario och Zelda och kommer till Wii U – en konsol som de beskrev som den här generationens mest kraftfulla. Budskap som kan ses som direkta hån, inte minst av #Nintendo och dess fans som inte kan spela särskilt många EA-titlar till sin konsol.

Via Gameinformer.

Brukar skämt vara smarta? 03/04 Näbbar och klor? Nu sitter du och hittar på saker i ditt huvud. Jag har bara sagt vad jag tyckt och inte fått något vettigt svar på varför folk tycker det är "fult". Allt annat du skrivit är bara påhitt från din egen lilla hjärna. Men du har bra fantasi... 03/04 Att du kom flygande ur skogen för att försvara wii-u's styrka och att spelen absolut faktiskt såg jääättesnygga ut trots all rim o reson. Ja hur du envist hävdar att wii.-u's spel faktiskt är bland de snyggaste du spelat och att folk bara dissar "stilen... 03/04 Ja, man får ja, men det är inte alltid det är kul eller omtyckt och om man trilskas med att fortsätta med den typen av skämt när folk bara blir upprörda, då är man bara ett rövhål - en insikt som många som är förtjusta i frasen "icke-politiskt korrekt"... 03/04 Ptja, snygga spel är snygga. De flesta AAA-spel som produceras ser bra ut, liksom många indielir. Ett par exempel snygga spel är L.A. Noire, The Last of Us, Heavy Rain, Ni No Kuni, The Witcher 2 och Far Cry 3. 03/04 Vad får dig att tro att jag grinar? Jag frågade bara honom en simpel fråga för jag var nyfiken över vad han tyckte var ett snyggt spel för att bilderna jag visade inte verkade vara någon höjdare. Du är verkligen dålig på att tolka en människa över text.... 03/04 Man får dra rasistiska skämt, vad du tycker är och inte är känsligt och blir å så sårad över är inte en moralisk riktlinje lver vad som får och inte får skämtas om. 03/04 Men grina, du kommer knappast ifrån att wii-u är svag som sjutton och dess spel är objektivt fulare och inte klarar av att ha samma upplösning med like mycket effekter, aktörer på skärmen, draw distance och samma fps. Och ja, det ÄR fult."Trots hårdvara... 03/04 Vad tycker du är snyggt då om man får fråga? 03/04 Baserat på den inställningen, tycker du att det skulle vara ok att dra rasistiska skämt så länge det är första april? Finns det några gränser eller är allt tillåtet? 03/04
Skicka en rättelse