Ed Fries tror att Oculus Rift och andra virtual reality-maskiner kommer få svårt att slå igenom hos den breda massan. Fries, som en gång i tiden var med och skapade Xbox, tror däremot att kärnspelarna kommer bli tillfreddställda.

– Hardcore-spelarna älskar ny teknologi och är beredda att göra nästan vad som helst för få dem, så det är en bra marknad för Oculus, menar Fries i en frågestund på Yabbly.

Men Fries, som efter #Microsoft jobbat som rådgivare åt bland andra Ouya och #Mixamo, är som sagt tveksam till övriga spelare.

Breda Facebook köpte "smala" Oculus

– Den allmänna publiken är en annan femma. Med tanke på den ringa succé det varit med 3d-tv:s och 3d-glasögon är jag skeptisk till att de här användarna kommer ha särskilt bråttom att hänga på sig den här maskinen.

Det var förra veckan vi nåddes av nyheten att Facebook köpt Oculus Rift. Kan det breda sociala mediet rentav vara en fördel för att den, enligt Fries, smala virtual reality-maskinen ska nå ut till en större skara? FZ-läsarna imponerades inte av uppköpet: 77 procent gav det tummen ner.