Underhållningsmaskinen Amazon Fire TV bjuder på spel, film och tv-serier. Den släpps redan idag i Nordamerika.

Det har sedan i somras viskats om att #Amazon varit i full färd med att skapa en underhållningsmaskin för spel, film och tv. Nu bekräftas ryktena: Amazon Fire TV äntrar scenen. Redan idag släpps den för 99 dollar (drygt 600 kronor) på Amazon.com och är tillgänglig hos nordamerikanska återförsäljare.

Fire TV pluggas in i din hd-tv och kommer från start erbjuda streaming av över 200 000 filmer och avsnitt från tv-serier. Men det som är mest intressant för oss är spelsatsningen. Amazon tycker spelkonsolerna är för dyra och hoppas kunna konkurrera med både pris och spelutbud.

Minecraft, basket och vandrande döda

Under gårdagen hölls en presskonferens där titlar som #Minecraft: Pocket Edition, #Asphalt 8, #NBA 2K14 och #Telltales firade #The Walking Dead demonstrerades. Bland utvecklahus som kommer stödja Fire TV hittar vi också #EA, #Disney, #Sega, #Double Fine och #Gameloft. De flesta titlarna kommer kosta mellan 1,85 och 2 dollar (omkring 12 kronor) och till konsolen släpps en Amazon Game Controller för drygt 250 kronor.

Amazon lovar också att dussintalet titlar är under utveckling. Det första exklusiva heter Sev Zero, är gratis för de som köper kontrollen och är action ur tredjepersonsvy kombinerat med tower defense. Lanseringstrailern ser du alldeles undertill och smakprov på vad vi kan vänta oss från #Amazon Game Studios får du här.

Fire TV kommer ha 2 gigabyte RAM, 8 gigabyte stor hårddisk, en dedikerad processor av smartphone-modell och en quadcore-processor. Den konkurrerar med andra ord inte med Playstation 4 och Xbox One i ren kraft utan är mer en utmanare till Apple TV. Amazon hävdar att deras maskin är tre gånger så kraftfull som just Apple TV.

- Tycker att man känner igen flera andra spel som redan finns i trailern. Det mesta ser ut att vara snott och är inte så värst imponerande. :( Fick inget grepp om vad spelet gick ut på. Skulle kunna fungera som en parodi på spelen som släppts de senaste... 07/04 Och läs vad jag skrev. Jag kan streama direkt till min tv från nätverket. Eftersom min tv redan klarar av det? 05/04 Läs min förklaring några inlägg upp. 05/04 Jaha? Motivera mig att köpa den där överflödiga prylen när jag redan har en tv som stödjer allt det där och om jag vill vräka på lite mer så kan jag ju alltid växla till min HTPC. Nästa generation av TV apparater kommer ju innehålla ÄNNU mer funktioner... 05/04 Skräp, som alla andra konsoler.. 04/04 Mycket bra initiativ. Detta kommer förhoppningsvis leda till att spelkonsollerna tar ett jättehopp mot att bli ännu kraftfullare. Ett fantastiskt lågt pris på både konsoll och spel. Detta kommer att bli STORT! Spelmarknaden behöver en sån här spark i... 04/04 Funkar det bra att beställa från hemsidan deras fast man bor i Sverige ? 03/04 HDMI-kabel från gamer-PCn till TVn. *Gäspar åt alla mediaspelare* 03/04 om den kan emulera de flesta gamla konsoler som ouya då kan jag tänka mig att köpa den 03/04 Både ja och nej. Köper du en tv idag är det stor risk att den codec som finns i tvn inte klarar av alla filmer man vill se och redan efter något år slutar det komma uppdateringar. Samt ganska många som måste ha någon typ av mottagare för att kunna ta... 03/04
Skicka en rättelse