Automatspelslagen skördar sitt första speloffer.

Det har uppdagats att Max i Uppsala har brutit mot lagen. Inte rörande hanteringen av livsmedel utan att de ställt fram en Xbox 360 i restaurangmiljön vilket det enligt automatsspelslagen krävs tillstånd för, något som blev brett uppmärksammat förra sommaren. Max kan nu välja att avlägsna konsolen eller söka tillstånd, vilket kostar 3000 kronor.

Vid Lotteriinspektionens kontroll på Max Hamburgerrestaurang, Uppsala fanns på platsen alternativt anordnades spel på en stycken elektroniska spelautomater av typen förströelsespel, XBOX 360. För att anordna spel för allmänheten på spelautomater krävs tillstånd. Det krävs också tillstånd att ställa upp vissa typer av spelautomater för allmänheten. Ni saknar tillstånd.

Det var i juni 2013 som det stod klart att det skulle krävas tillstånd för alla som bedriver verksamhet där "förstöelsespel" görs tillgängliga för allmänheten. Detta inkluderar även tv-spel i olika former och LAN-caféer såsom Interno Online blev tvungna att söka tillstånd - om det finns fler än 26 datorer i lokalen kostar det 35 000 kronor.

Vilken typ av förströelsespel som spelades på denna olagliga Xbox 360 framgår inte i brevet som myndigheten skickat till hamburgerrestaurangen - Lotteriinspektionen delar in dem i "flipperspel, skjutare, målspel, TV-spel, Spel i LAN-miljö eller via internet".

BRA VAL MAX:up: 07/04 Trevligt att du lägger ord i min mun, exakt var skrev jag att skatt är onödigt? Jag skrev att vi inte borde ha folk som går runt och slösar bort skattekronorna istället för att de går till vettiga saker som t.ex skola och omsorg. Om Max tjänar pengar... 07/04 Jag antar att det fanns en tid då vår statsapparat faktiskt arbetade FÖR oss, som det var tänkt från början. Men det var jävligt länge sedan, nu är politiker en ny sorts överklass som inte har någon som helst kontakt med verkligheten, tjänar pengar vid... 05/04 Även Max på Storheden utanför Luleå har en Xbox 360, med ett par demo-spel på sig. 05/04 Pengarna går till att bygga upp vårat land, och max har en omsättning på 1600 miljoner, har restauranger i olika länder, Norge, Danmark och Mellanöstern. Ifall du nu tycker att våran skatt är onödig, eller bara gör dåligt, så är väl det den sittande reg... 04/04 Jag håller med dig. Det jag ville påpeka var dock det felaktiga påståendet att dom inte tjänar pengar på att ha en xbox där. Dom tjänar givetvis även på stolarna. Jag gillar inte heller tillståndskravet, men det har inget att göra med huruvida dom tjäna... 04/04 Dom tycker säkert att dom kan motivera sitt beslut på något slags sätt, men det betyder inte att jag är det minsta intresserad av vad det är, eller att jag skulle behöva känna mig tvingad att ta reda på vad det bara för att det finns ett sådan. Jag anse... 04/04 Starta ett nyliberalt parti och så hur stort stöd du får. 04/04 Knappast ett korrekt påstående, däremot informerade de sin personal om hur politiska beslut kan komma att påverka deras verksamhet. Sen är det naturligtvis upp till var och en att bestämma hur man röstar. Och tycker du inte det är ok att göra så, var... 04/04 Kom igen nu. Vad grundar du detta på? Förstår du hur saker funkar och varför? Har du läst Boots inlägg ovan? Du kastar upp händerna i luften och proklamera "helt orimligt" baserat på magkänsla. Det är svårt att inte tappa respekten när folk gör så. Tänk... 04/04
Skicka en rättelse