Snart är Ipad-versionen av #Hearthstone: Heroes of Warcraft här, men det är förstås väldigt många som redan upptäckt samlarkortspelet på Pc och Mac. Är du riktigt duktig kanske du ska överväga att åka till Rumänien i slutet av månaden, där en turnering i spelet kommer hållas under årets Dreamhack Bucharest-evenemang.

"NESCAFÉ Hearthstone competition" heter spektaklet där totalt 65 400 kronor (10 000 dollar) står på spel. Upp till åttondeplaceringen belönas med pengar och den som plockar hem guldet vinner 26 000 kronor. 128 spelare kommer kämpa om äran och rikedomen.

Köp biljett på den officiella hemsidan, där du också ska hålla utkik för regler som dyker upp inom kort. Dreamhack Bucharest 2014 äger rum 26-27 april.

Jag vet mycket väl om vad magic the gathering är och jag vet att det anordnas turneringar i det också. Problemet jag försöker framhäva med detta spel är att momenten för att det inte ska snowballa tack vare RNG är alldeles för små, oavsett om man är ski... 08/04 Jag ser hellre ordentliga kortspel streamas, än ett casual spel som heartstone. Detta är lite som esports farmville. Okej, inte riktigt lika illa. Men åt det hållet. 07/04 StarCraft var en överdrift och jag påstår inte att StarCraft är turbaserat, menade att det finns RNG-moment i samtliga spel. Har tävlat i StarCraft så jag vet hur skillbaserat det är. Precis på samma sätt som Hearthstone har RNG-moment. Att Hearthstone... 06/04 För ca: 15 år sen så satt jag väldigt många sammanlagda timmar på Tvspelsbörsen i Stockholm och spelade MTG och vann ett par turneringar till och med (Prispott då var inget att snacka om, boosterpacks eller ca: 500 SEK låg i pott) så på de viset vet jag... 06/04 Härlig statistik, kan man få se underlaget för den? 06/04 Uppenbarligen har ingen av er hört talas om tävling i kortspel som MTG eller något annat. Att säga att spelet är 95% tur är som att säga att StarCraft är 95% tur för det beror på vart motståndaren tittar på kartan när du gör något. Allt handlar om infor... 06/04 Du tror inte att de som spelar på e-sport nivå har alla kort redan? Självklart handlar det en del om tur med att få rätt kort i rätt läge, men det handlar definitivt mest om att vara skicklig. 06/04 Det är ju som poker, det är blandat mer tur och skicklighet... och ändå spelar massor med människor det... 06/04 Frågar du ärligt hur man kan tävla i ett kortspel? 06/04 Givetvis - men i lite andra syften. :) (Mer tester än tävlingar i sig, du får inte befordringar enbart baserat på din fysiska och mentala styrka, direkt - det gäller hur du använder dessa i praktiken också.) ;) Det är lite av vad man vill ha ut av en... 06/04
Skicka en rättelse