Precis som Mantle ska DX12 ge utvecklare mer direkt kraft från hårdvaran - vissa säger dubbelt så mycket.

Förra veckan avtäcktes Directx 12, Microsofts nya instans av sitt grafikramverk, och precis som #AMD:s Mantle är grundtanken att ge spelutvecklare intimare tillgång till hårdvaran. Med Mantle kan man till exempel få nästan 25 % bättre bilduppdatering i teknikdemot #Star Swarm i jämförelse med Directx 11 men enligt studiogrundaren Brad Wardell är Directx 12 ännu bättre. Xbox One sägs kunna prestera dubbelt så bra.

– Resultaten är spektakulära. Inte bara i teorin utan i praktiken. Varje generation grafikkort får kämpa för att få en marginellt bättre prestande i jämförelse med föregångarna - här ser vi samma hårdvara få en fördubblad prestanda. Xbox One är den stora vinnaren: det ger varje Xbox One-ägare en GPU som är dubbelt så snabb i jämförelse med tidigare.

Värt att notera är att Wardell arbetar med spel och mjukvara som utnyttjar just den här sortens teknik och hans ord bör tas med en näve salt, i alla fall innan vi har prestandatester som matchar påståendet.

Längtar tills jag får min! :D 09/04 Jag är väldigt nöjd med min Xbox One som den är men ser fram emot DX12 och dubbel prestanda. Bra jobbat Microsoft, ni är bäst! 09/04 Men... det viktigaste av allt... betyder det att vi får se bättre spel? 09/04 Fan vad patetisk du är. I varenda Xbox-tråd maler du på med samma fanboy-nonsens. 08/04 Du är inte den vassaste kniven i lådan, eller hur. 08/04 Och vissa undrar varför Microsoft har sånt jävla dåligt rykte... but then again, det här är ju inte ens Microsofts påstående. Men okej snabblära för intresserade; Dx12 påstås korta ner avståndet mellan chip och gärna vilket resulterar i ett snabbare utb... 08/04 Precis, startades även en tråd på forumet om hur ES-RAM kommer kunna användas, men det är tydligen inte utav intresse för de flesta som redan bestämt sig att allt från Sony är en gåva sänd från ovan och allt från Microsoft är en hög med skit. Tråden i... 08/04 Dubbla prestandan? NEJ! Men jag tycker det är bra att M4 dumpar priset ytterligare i USA, för maskinen är inte värd mer än 1500 kr Synd bara att girbukarna i europa inte sällar sig i leden och gör likadant. 5-6000 kr, är de helt från vettet 08/04 Att ni ens orkar försöka argumentera med dessa bakåtsträvare. När väl DX12 dimper ner till alla och detta bevisas så kommer de hitta nya löjliga vinklar till att DX12, Windows eller Xboxen suger. 08/04 @saralivblad Öhhh, DX var MS research som låg bakom, samma team som gjorde det underbara Allegiance som var en suverän PVP rymdstridssim med RTS element framtagen för att visa vad DX klarade. DX ÄR och har tillsammans med Open GL varit ledande på grafik... 08/04
Skicka en rättelse