Pandoras måne Elpsis blir skådeplatsen för nästa Borderlands, enligt Gamespointsnow. Berättelsen kommer fylla det fem år långa hålrum mellan #originalet och #Borderlands 2. Sajten påstår att de ”lagt vantarna på exklusiv info”, vilken på ren svenska betyder: behandla detta som ett rykte och inget annat.

#Gearbox Software gör inte spelet, utan det är istället #2K Australia som står för utvecklingen till pc, PS3 och 360 – japp, ingen release till nextgen-konsolerna. Som alltid handlar det om actionstinn co-op med upp till fyra spelare och i rollerna sägs vi få se Athena (känd från The Secret Armory of General Knoxx), Wilhelm (boss i Borderlands 2), Fragtrap (en uppgraderad Claptrap) och slutligen Nisha The Lawbringer.

Från John till Jack

Under äventyret ska spelarna ta order från programmeraren John, som sedermera gör sig ökänd som Handsome Jack i Borderlands 2. Och vi kommer till sist få besöka Hyperions bas, den som vi tidigare bara anat på avstånd i form av ett stort ”H”.

Tisslandet smälter samman med tasslandet om att Gearbox har ett nextgen-projekt på gång. Men du gör rätt i att ta allt med en nypa salt. VG24/7 har kontaktat 2K som svarar ”inga kommentarer”.