En uppföljare till original-Borderlands men en prequel till tvåan ryktas vara på väg.

Pandoras måne Elpsis blir skådeplatsen för nästa Borderlands, enligt Gamespointsnow. Berättelsen kommer fylla det fem år långa hålrum mellan #originalet och #Borderlands 2. Sajten påstår att de ”lagt vantarna på exklusiv info”, vilken på ren svenska betyder: behandla detta som ett rykte och inget annat.

#Gearbox Software gör inte spelet, utan det är istället #2K Australia som står för utvecklingen till pc, PS3 och 360 – japp, ingen release till nextgen-konsolerna. Som alltid handlar det om actionstinn co-op med upp till fyra spelare och i rollerna sägs vi få se Athena (känd från The Secret Armory of General Knoxx), Wilhelm (boss i Borderlands 2), Fragtrap (en uppgraderad Claptrap) och slutligen Nisha The Lawbringer.

Från John till Jack

Under äventyret ska spelarna ta order från programmeraren John, som sedermera gör sig ökänd som Handsome Jack i Borderlands 2. Och vi kommer till sist få besöka Hyperions bas, den som vi tidigare bara anat på avstånd i form av ett stort ”H”.

Tisslandet smälter samman med tasslandet om att Gearbox har ett nextgen-projekt på gång. Men du gör rätt i att ta allt med en nypa salt. VG24/7 har kontaktat 2K som svarar ”inga kommentarer”.

Jag skulle inte kalla det fusk om du redan klarat spelet. Jag 'byggde' massvis med vapen till borderlands 1 efter jag klarat spelet, 4 gånger. 08/04 Mmm, Borderlands har ju det många andra spel saknar, humor. Så bara att hoppas att den finns kvar. Fast jag är innerligt trött på levlade vapen och levlade motståndare. Fan jag vill tro att en acidkula biter lika hårt på vem som helst. Fast det mest sch... 08/04 :O 07/04 Nej, jag menar Borderlands 3. Det här verkar vara ett sidospår av något slag. GamePointsNow kallar det för en "Pre-Sequel", vad nu det betyder. Men inte en "riktigt" uppföljare. Den - var det jag menade - tror jag att Gearbox snickrar på själva. 07/04 Borderlands 4 menar du 07/04 Gearbox lär ju hålla på att snickra på Borderlands 3 till XBO/PS4 och PC. Kan inte föreställa mig något annat. 07/04 Kan redan se introt framför mig. http://youtu.be/YgSPaXgAdzE 07/04 Om det blir en trea så hoppas jag verkligen att dom skrotar lootsystemet från tvåan med raidbossar o skit... lootsystemet från ettan var milsvida bättre. 07/04 Man blir ju lite nojjig när man hör att ett annat företag ska göra borderlands, blev ju so so med batman origins. Men så länge det är coop och coolt äventyr som dom tidigare blir det nog nice. Hoppas man får tillgång till fler fordon och annat skoj denn... 07/04 Blev smått oroad av denna artikel, har gått o väntat o längtat på nästa borderlands så jag hoppas verkligen de blir gearbox som gör spelet o att de kommer till ps4 07/04
Skicka en rättelse