Pokémon X och Y har sålt i nästan 12 miljoner exemplar. Ingen annan titel är i närheten av 3DS-giganten.

Världens snabbast säljande 3DS-spel är föga förvånande #Pokémon X och #Y. Dess framfart är desto mer iögonfallande: sedan världslanseringen i oktober 2013 har nästan 12 miljoner ex av de två systerspelen sålts.

Mellan april och december – de första nio månaderna av räkenskapsåret – var X och Y helt överlägsna med 11,61 miljoner sålda ex, trots sin sena release. Detta att jämföra med tvåan på listan, junireleasen #Animal Crossing: New Leaf, som "bara" sålde i 3,52 miljoner. Det näst mest sålda 3DS-spelet någonsin är #Mario Kart 7 med 9,35 miljoner.

Pokémon tycks inte ha något bäst före-datum. Under sina arton år i spelarnas tjänst har serien sålt i 245 miljoner. I recensionen av Pokémon X och Y slog Mattias Frost fast: "Det är bara att konstatera att, jo, man måste faktiskt fånga dem alla. Igen".

Jo Pearl/Diamond fick Platinum. Tror inte Black/White fick en tredje version vet bara att de gjorde Black/White 2 09/04 rolig vet jag inte om den är, men det finns en. "Pokemon Rumble U" verkar iof inte vara samma spel som de traditionella, utan ser mer mest ut som en korsning av Smash Bros, Pacman och Pikmin. men det innehåller tydligen runt 650 av djuren ifråga, så vil... 09/04 Om Nintendo börjar rulla ut lite fler zelda och metroid spel på wii u så kommer nog många köpa konsolen. Det är ju vad de flesta väntar på. 08/04 vann nyligen ett 3ds xl, funderar på om man ska skaffa Pokemon eller inte. Har aldrig tidigare rört ett Pokemonspel, eller ens sett något från serien eller så... annars lutar det med Bravely Default och lite Zeldaspel 08/04 Kul det där. Nintendo 3ds har sålt över 40 Miljoner exemplar. Folk glömmer lätt den succén så ja Nintendo klarar sig :-) 08/04 Man kan ha wi-fi utan att ha internetuppkoppling. 08/04 Har aldrig spelat pokemon. Finns det till Wii U i någon rolig version? 07/04 ja så kanske det är, crystal och emerald var ju sådana spel sen vet jag inte om black/white och pearl fick något tredje. 07/04 Det är väl fortfarande tre spel? De släpper först två sen släpper de ett tredje som är lite bättre. Tex. Guld, Silver, Kristall sen Ruby, Sapphire, Emerald sen Diamond, Pearl, Platinum. Skulle inte bli förvånad om de släpper ett pokemon Z :S 07/04 ja nu för tiden är det wi-fi som gäller. Fast det går även att använda IR-funktionen ifall man inte har tillgång till internet. 07/04
Skicka en rättelse