Ryktet var inte särskilt galet. Däremot var det mångalet. #Borderlands: The Pre-Sequel utspelar sig mycket riktigt på Pandoras måne och släpps till Playstation 3, Xbox 360 samt pc. Den allra första trailern ser du undertill, strösslad med citat från Randy Pitchford, chef för #Gearbox, och #2K Australias Tony Lawrence.

För utvecklingen står just 2K Australia men de kommer utbyta idéer med Gearbox. Den vassa pennan Anthony Burch, som stod för det vansinniga manuset i #Borderlands 2, kommer exempelvis bidra till 2K Australias författarstab. Pitchford hymlar inte med att beslutet att släppa titeln, utöver pc, till den gamla generationens konsoler handlade till stor del om att nå fler spelare.

– Just nu finns det över 150 miljoner PS3- och 360-konsoler där ute. Det finns färre Xbox Ones och PS4-konsoler än antalet ex Borderlands 2 sålde i, förklarar han.

Borderlands: The Pre-sequel är just vad det låter som: en prequel till tvåan och en uppföljare till #originalet. Vi kommer få följa Handsome Jacks väg till att bli den ärkeskurk han blev i Borderlands 2 och vi kommer kunna göra det med tre skjutglada vänner. För den som inte kan få nog av den vrickade världen släpps dessutom #Telltales #Tales from the Borderlands i höst.