Som en blixt från klar himmel slog mmo-apokalypsen #H1Z1 ner. När vi presenterade #Planetside 2-skaparnas nya spel under gårdagen hittade vi flera gemensamma nämnare med omåttligt populära #Dayz. Och John Smedley, chef på #Sony Online Entertainment, hymlar inte med att inspirationen betytt väldigt mycket.

En faktor som redan börjat diskuteras är free-to-play-modellen. Smedley menar att inget ännu är hugget i sten och att de kommer att ta till sig feedback från spelarna.

– Jag menar allvar. Just nu har vi i princip ett tomt ark att fylla. Och vi är öppna för idéer.

Han lyfter fram en lista (som du kan se på Reddit) på hur diskussionerna sett ut internt och det är upp till oss att hissa eller dissa förslagen. De har bland annat sagt att spelet kan komma att kosta omkring 130 kronor under early access, innan det blir free-to-play. De är inte intresserade av att sälja vapen för riktiga pengar ("Vi säljer inte kraft") utan de ska hittas genom crafting eller utforskande. Grundtanken är överlevnad och allt som kan förenkla detta ska inte kunna köpas för riktiga pengar.

– Vi välkomnar en seriös dialog. Vi lyssnar och vill ni ha något att säga till om är nu rätt tillfälle, säger Smedley avslutningsvis.

Förslagsvis ger du teamet feedback via Reddit. Undertill ser du ett inslag Game Talk Live gjort där både gameplay demonstreras och intervjuer görs.