Efter ett gäng expansioner till #Sid Meier's Civilization V och ett knippe mindre spel till mobiltelefoner tar #Firaxis ett rejält kliv mot nästa storspel. Under årets Pax East-mässa utannonserade de #Sid Meier's Civilization: Beyond Earth som blir ett sidospår från den traditionella Civilization-serien.

De som spelat den gamla klassikern #Alpha Centauri från 1999 kommer känna igen sig, då det nya spelet beskrivs som en andlig uppföljare. När vi har förstört vår planet så mycket att det inte längre finns någon hållbar framtid här, beger vi oss ut i rymden för att upptäcka, kolonisera och kriga.

Spana in den första trailern och skärmdumparna nedanför.

Civilization: Beyond Earth släpps till hösten. Den som vill veta mer kan läsa en matig artikel hos Polygon.

Tack till SeniiL, Puscifer för detta #nyhetstips!
Nej inte det heller, det är ett historiskt spel det du länkar till. Det spel jag tänker på, utspelade sig i nutid, i en bananrepublik kanske? Verkade helt galet fritt, man kunde göra typ vad man ville och folk berättade helt fantastiska historier om vad... 14/04 Troligen Hearts of Iron du tänker på. Den tredje i serien hittar du här: http://www.fz.se/spel/hearts-of-iron-iii/pc Där kan man atomvapenforska, placera spioner och gotta sig i statistik. 14/04 Synd om de inte kan använda Alpha Centauri - Jag hittade originalet på GOG efter jul och det kan fortfarande få timmar att kännas som minuter. Det här ser lovande ut! 14/04 Jag tror inte det är det, spelet jag tänker på. Spelet jag tänker på såg ut att ha kass grafik och massa statistik. Iofs är spelet några år gammalt, men jag fick intrycket av recensionen, att det var kass grafik (typ bara statsitik och en simpel europak... 14/04 Tackar för den infon, det visste jag inte. 13/04 De är osynliga i Civ5 om man inte själv väljer att ha dem. :) 13/04 En utvecklare som vågar satsa på PC, all heder åt Firaxis och 2K. 13/04 Alltså, detta är inte en expansion som vissa verkar tro, det är ett helt eget spel och kommer kosta AAA. 13/04 Är det bara jag som tänker att detta hade kunnat funka på ps4 å Xbox one? Hade vart ett gött spel att lira i soffan. 13/04 Tusen tack, nu fick man en bra inblick i hur Civilization fungerar. Jag antar att man får fortsätta vänta på ett eventuellt Dungeon Keeper ondskefullt strategispel 13/04
Skicka en rättelse