Oculus Rift har avslöjat lite försäljningssiffror för tekniksidan Techcrunch. Bland annat får vi reda på att den första utgåvan av glasögonen sålts i runt 60 000 exemplar. Det blir en hel del utvecklingsenheter som utvecklare och hobbykodare kan leka runt med. Samtidigt får vi reda på att den andra utgåvan sålt 25 000 exemplar sedan förbokningssidan öppnade den 19 mars.

Den 26 mars kunde vi berätta om att Mark Zuckerberg och hans omåttligt populära Facebook köpt upp Oculus VR för svindlande 12,8 miljarder kronor.

– Mobiler är dagens plattform och nu gör vi oss redo för framtidens plattformar. Oculus har möjligheten att skapa den mest sociala plattformen någonsin och förändra hur vi jobbar, leker och kommunicerar med varandra, skrev Zuckerberg om köpet.

Att Oculus Rift sålt i 85 000 exemplar får ses som ett bra tecken inför det skarpa släppet när det blir dags, men de får se upp för konkurrensen från jättar som #Sony. De presenterade tidigare i år Project Morpheus.

Med andra ord: att göra en Microsoft. (Apple Macintosh --> Microsoft Windows). 21/04 Det är väl lättare för dom att vänta tills OR har arbetat ut alla problem, sedan lansera en lågbudget version under egen flagg. 17/04 Tror inte Sony ens är en vettig konkurrent till OR. Först så riktar sig Sony endast till sin förlegade konsoll vilket gör målgruppen tämligen liten (med tanke på pris och begränsat utbud av spel som stödjer det, och den begränsade hårdvaran), OR riktar... 16/04 Ja tänker absolut inte förboka, finns INGEN chans för det. Före dom sålde till facebook så sade jag alltid att oavsett vad dom kostar så tänker jag köpa. Men nu? Nu blir det att vänta på reviews o se vilka spel som kommer stöda oculus rift. 16/04 Invänta star citizen #1 Köpa flight stick #2 Köpa Oculus Rift #3 16/04 Tror inte alls Sony ligger så bra till som vissa verkar tro, Morpheus kommer säkert bli bra, men det är mycket mer som spelar roll än att vara en jätte och pysslat med båda skärmar och 3d film glasögon. Har läst det mesta om båda och jag tror fortfarand... 16/04 Tror Morpheus från SONY lär komma ut snart, och lär bli mer "mainstream" och mer enkel (på ett bra sätt)... Här är lite ord från några som testat morpheus.... Vilken psykos har du fastnat i, får sluta röka SPICE, så du inte säger saker som inte har verk... 16/04 Sony är ett starkt varumärke, absolut, men det är inte en jätte längre. Jag har svårt att se att VR som det ser ut nu kommer att kunna bli stort i vardagsrummet. Det behöver mogna och utvecklas på PC först, och det är ganska uppenbart att PC-spelare kom... 15/04 Helt klart men om dom går förlust, med nerdskärningar och avsked för över 5000 så ser jag inte det som om dom har massa pengar att pumpa in i ett "sidoprojekt" Bara det jag ville påpeka. 15/04 Hmm ville bara påpeka att de är ett av världens största företag. De är också värderade till ca 1000 miljarder SEK. 15/04
Skicka en rättelse