Nexus 7-plattor väcker misstankar om mutförsök från Ubisofts sida.

När #Ubisoft nyligen visade #Watch Dogs för inbjuden spelpress i Paris erbjöds vissa journalister varsin surfplatta av märket Nexus 7. Med detta ovanliga agerande riskerar Ubisoft anklagelser om att försöka ställa in sig hos journalister och i slutändan få dem att bli mer positivt inställda till Watch Dogs. Eller, om man så vill, ett mutförsök.

Ubisoft verkar inte vara överens med sig själva om detta mycket ovanliga agerande. Företagets brittiska avdelning bekräftar att plattor delats ut till vissa journalister, men säger samtidigt att detta inte är något man ska göra.

FZ har pratat med Ubisofts nordiska avdelning, och de lämnar ett något längre officiellt uttalande i samma anda som det brittiska:

During a recent Watch Dogs preview event, a number of UK journalists were given gift bags containing a tablet that was preloaded with Watch Dogs videos, screenshots and relevant links. This isn’t in line with our policies for working with journalists who cover our games, as we understand that gifts of this kind might be misconstrued. We apologize for the error and are sorry for any confusion.”

Vi har ställt ett par uppföljningsfrågor till Ubisoft Nordic och hoppas kunna ge deras syn på händelsen senare i dag.

Så kallade goodie bags är mycket vanliga vid pressvisningar, men vanligtvis innehåller de press- och marknadsföringsmaterial, usb-stickor med bilder, filmer med mera. Materialet är nästan aldrig värt några större summor pengar. Definitivt inte i trakterna av de drygt 2000 kronor som en Nexus 7:a kostar.

FZ var på plats på det aktuella Watch Dogs-eventet, men vår skribent varken erbjöds eller hade tagit emot surfplattan om den hade erbjudits oss. Men vi kommer erbjuda dig färska, omutade intryck från Watch Dogs i mitten av nästa vecka.

Jag tror inte för ens en sekund att en seriös spelskribent skulle skriva "upp" ett spel om det nu faktiskt inte håller måttet, bara för att han har fått en present. Men att sänka sig själv för några tusenlappar, nej det köper jag inte. Integriteten sitt... 21/04 Nej, det kan jag säga att det inte var. Så är det aldrig. Men rutin som jag har checkar jag in löjligt tidigt och skaffar nödutgång = leg space. Det känns på sätt och vis som första klass när man är långskånk! 17/04 Absolut inte. Jag berättade läget för arbetsgivarn. Här sköt sig snarare utbildningscentret i foten eftersom dom uppenbarligen saltar priserna när dom har råd att betala ut dessa "mutor." Men detta var ju det mindre exemplet. Det är ju värre om stora... 17/04 Men du är förmodligen inte död i din bransch om du berättar att du tagit emot en surfplatta? 17/04 Skojar du med mig? haha. I min mening är ert fall MYCKET MYCKET MYCKET mindre problem. I mina fall så snackar vi att folk ska ta göra inköp i månmiljonklasser, med företagets pengar. Då borde man välja den leverantör som erbjuder bäst produkt/avtal till... 17/04 Eftersom journalister kritiskt ska granska saker blir det mer komplicerat när nån försöker ge dem gåvor - deras yrkesroll handlar ju väldigt mycket om ett förtroende gentemot läsarna. Som inköpare eller vad man nu jobbar med är det inte lika känsligt... 17/04 Smuts makes the world go around! Senaste grejorna jag kan ta som exempel: Polare som valde köpa in <produkter> från visst företag, fick en liten påskpresent: Samsung S5. Själv var jag på en kurs i jobbet för nån månad sen, fick en ipad mini, levererad... 17/04 Skönt att höra att det inte är en (vad man får höra) vanlig företeelse i alla fall, då det faktiskt är en ganska väsentlig skillnad på resa och resa, och uppehälle och uppehälle. Jag håller helt med, det är principen som är den stora missen här - att... 16/04 Nej, lyxgrejer är inte relaterat till arbetet. Ställs vi inför såna tveksamheter är det ganska självklart att vi ska vara på vår vakt, men det torde vara ganska ovanligt (jag har aldrig sett det). Det normala är att man reser vanligt reguljärflyg (Norwe... 16/04 ta emot plattan, racka ner på spelet 16/04
Skicka en rättelse