Inom några årtionden kommer virtual reality ha konkurrerat ut traditionella skärmar enligt Palmer Luckey.

Det går inte att förneka att virtual reality är hett just nu. #Oculus VR fortsätter att kränga massor av sitt Rift-headset, trots att det inte är färdigt ännu, och stordrakar som #Sony presenterar egna lösningar. Palmer Luckey, grundare av Oculus, tror till och med tekniken kan komma att ersätta traditionella tv-skärmar.

– Jag tror knappt att traditionella skärmar kommer att finnas inom några årtionden, det kommer knappt att vara möjligt att köpa några. Varför skulle du investera i en 60-tumsteve som trots att den är tokbillig kommer att kosta pengar att frakta och för att inte tala om råmaterialen som krävs för att framställa den. Ett VR-headset kommer att vara mycket bättre och billigare, samt att du kan ta med det överallt.

I Luckeys framtidsvision är det kanske heller inte försvarbart att köpa dyra biljetter och skita ner atmosfären med flygplan, bara för att träffa släktingar och vänner på andra sidan jordklotet. VR kommer att vara så bra att fysisk närvaro inte är nödvändig.

Skulle göra det lite svårt att kolla på film med ett gäng polare, sen är det fan drygt att ha en hjälm på skallen flera timmar i sträck. 18/04 Nej tack. Ska vi verkligen gå tillbaka till Virtual Boy idiotin? 18/04 Rent tekniskt är det nog enklare att filma omvärlden och bara visa filmen på insidan av glasögonen istället för att mecka med transparenta skärmar och rörliga virituella skärmar. Dels eftersom det redan gjorts av flera forskare inom AR med Oculus Rift... 16/04 Tänk dig kombinerade AR- och VR-glasögon. En transparent skärm som gör att du kan titta på en virtuell skärm som följer din syn och samtidigt låter dig se omvärlden. Man kan också välja en punkt i rummet där visningsytan ska låsa sig fast, så att det... 16/04 Palmer is going to be a very unlucky kid "Zoooon" 16/04 Verkar inte så. http://www.roadtovr.com/topic/rift-and-glasses/ 16/04 OR med kameror på utsidan som filmar allt och visar det inne i headsetet = guld värt för de med riktigt, riktigt dåligt syn. Närsynthet i alla fall. Finns ju de som knappt ser längre än ett par centimeter även med glasögon och sånt pga olika synfel, men... 16/04 Får man drömma lite så vore det ju grymt om de kunde fixa kontaktlinser som var datorskärmar, som man bara kunde slå av och på eller nått :) Och något ljudchip/högtalare i skallen så kunde man leva helt i "sin egen värld". :D 16/04 Jag tror oculus rift kommer att floppa inom gaming. Det är som en trådlös mus eller ett tangentbord. Det är inte säkert nog att spela på online, competitive, mot andra. Jag tror detta kommer att funka till flying simulators och lite till. Men meh... 16/04 Vilken värld lever de här visionärerna i egentligen? Märkliga människor.. 16/04
Skicka en rättelse