"Ett misstag" att ge journalister surfplattor, säger företagets nordiska avdelning.

Att det var ett misstag att ge vissa journalister Nexus 7-surfplattor vid en #Watch Dogs-visning nyligen är de flesta överens om. Inklusive #Ubisoft själva, som snabbt förklarade att det hela var ett misstag och ett brott mot företagets policy.

FZ kontaktade David Antell, pr-ansvarig på Ubisoft Nordic, för att få veta hur företaget resonerat och hur händelsen påverkar spelarnas syn på Watch Dogs.

FZ: Hur ser Ubisoft Nordic på att vissa journalister fått surfplattor värda drygt 2000 kronor?
– Ett misstag gjordes, och vi ber om ursäkt för det och för den förvirring det orsakade.

FZ: Dyra presenter från er till de journalister som ska granska era produkter kan leda till mutmisstankar. Hur tror du Nexus-händelsen påverkar spelarnas syn på Watch Dogs och Ubisoft?
– Inte alls. Watch Dogs kommer att bli ett otroligt spel som låter spelarna utforska en levande öppen värld där allt hänger samman. Kvaliteten på spelet kommer att tala för sig själv.

FZ: Brittiska Ubisoft säger att såna här gåvor inte är i linje med er policy. Hur kan det ändå ha hänt?
– Som sagt, det var ett misstag från vår sida. Misstag kan hända, och vi ber om ursäkt för detta och den förvirring det orsakade.

FZ: Vad gör ni för att undvika såna här händelser i framtiden?
– Vi ska påminna alla våra PR-team om vår policy och be dem att vara mer vaksamma i framtiden.

Watch Dogs släpps den 27 maj, ett halvår senare än vad som först var tänkt. Redan nästa vecka läser du FZ:s färska intryck från spelet. Ja, vi var på det omsusade eventet nyligen. Och nej, vi tog inga Nexus 7:or med oss hem.

Skicka en rättelse