Nya videofunktioner och snabbare förladdning på gång till Playstation-fyran, som nu har sålts i 7 miljoner exemplar.

I mjukvaruversion 1.70 till Playstation 4 skrotar #Sony HDCP, ett digitalt kopieringsskydd för hdmi-anslutningar som gjort det svårt att använda just hdmi-ansluten video capture-utrustning. Det berättar Sony i en bloggpost, där vi också får veta att att en rad nya videofunktioner hänger med.

Sharefactory kallas videoredigeringsfunktionerna, som bland annat låter dig sammanfoga klipp, använda filter och effekter, lägga till text, ljud och bild, med mera, samt dela dina alster på Facebook eller slänga över dem på en usb-sticka.

En annan nyhet är att spel du köpt digitalt innan release kommer laddas ner upp till fyra dagar i förtid, och därmed göra dig redo att börja lira exakt när det släpps.

Sony meddelar också glatt att PS4:an sålts i 7 miljoner exemplar världen över sedan debuten i november förra året. Drygt 20 miljoner spel har sålts i butik och online till maskinen. Playstation 4 säljs för närvarande i 72 länder.

Drunk? Informativt inlägg för övrigt, sena med vad i relation till vad? Och bra fakta där på att pc och xbox är bättre. Kronsopa. 18/04 Sony är så kassa. De är så jävla sena med allt. Folk kan säga vad fan de vill, faktum är: PC > X-box > PS4 Har även tröttnat på hur FZ framhäver allt "positiva" om PS4 och fortsätter baja på X-box. Jag ifrågasätter deras "journalism". Blir bättre, tack. 18/04 Microsoft har nu rapporterat 2,9 spel/konsol så den siffran är exakt lika som för Sony. 18/04 Man kanske vill ha nått att spela även icke exklusiva spel på? Infamous ensamt har gjort mig nöjd med mitt tidiga köp. Sen snackar vi en kostnad som motsvarar enbart ett grafikkort på en pc (iaf vi som bokade och köpte för 3890). Sist men inte minst är... 18/04 Själv undrar jag varför man ens köper konsollen när det knappt finns några exklusiva spel till den. :P 18/04 handskakningen måste göras varje gång signalen ändras, alltså ström, upplösning, frekvens. så det ironiska är att det vore mer på sin plats att skrota HDCP för film där det är betydligt mer störigt, särskilt om man kollar extramaterial då detta ofta är... 18/04 Var det jag menade också men lyckades visst inte få med det i mitt svar, troligtvis är det enklare programmeringsmässigt att alltid ha det på, de måste ju vara 100% säkra på att skyddet verkligen aktiveras när filmer spelas upp så det krävs väl en del... 17/04 Nej för "lånade" filmer påverkas inte av HDCP. Problemet med "lånade" filmer var att några filmer hade cinavia så man tappade ljudet efter ett tag. HDCP gör så att du inte kan spela in filmer eller spela spel med skydd på din PS3/PS4. Alltså när du kopp... 17/04 Most impressive 17/04 Var det detta som skapade problemet för PS3-användare som inte längre kunde spela upp "lånade" filmer? Kommer uppdateringen i såna fall även lösa detta "problem"? 17/04
Skicka en rättelse