I november förra året började den nya generationens konsolkrig på allvar, när Playstation 4 och Xbox One lanserades i valda delar av världen. Häromdagen meddelande #Sony glatt att PS4:an sålt i 7 miljoner exemplar. De senaste siffrorna från #Microsoft imponerar också, men ligger ändå steget bakom.

De meddelar att 5 miljoner enheter har sålts – till återförsäljare. Playstation 4-siffrorna är beräknade på antalet sålda maskiner till konsumenter, så skillnaden blir i själva verket större än de två miljoner som skiljer konkurrenterna åt på pappret. Wii U hade sålt 5,86 miljoner maskiner till återförsäljare, inte konsument, i januari i år.

Så här ser resten av meddelandet ut om du orkar läsa: Microsoft/Xbox. Och jag tror du bör ta och lära in dig lite om vad "mjölkning" innebär. Detta är en nyhet som många är intresserade av, så som många andra nyheter är. Där kommer alltid finnas folk... 22/04 Jag slutade läsa ditt meddelande efter en rad. Så mycket intresse har jag för dig, kram. 20/04 Dom gjorde rätt ja, men i sin helhet som företag så går det åt helskotta, det senaste nu är att Sony säljer sina aktier i Square Enix och ska försöka bli av med flertalet förlustbringande enheter i Sony koncernen, 10.000 fick väl dessutom sparken över... 20/04 Problemet för MS är att deras strategi är att sälja konsollerna såpass billigt att dom går med förlust på varje såld enhet och sen ta igen pengar på spel, licenser och dom övriga effekterna av sina marknadsandelar. Xbox 360 såldes med $126 förlust per... 19/04 Måste du skrika hela tiden? 19/04 SONY GJORDE ALLT RÄTT:up:MEDAN MICROSOFT GJORDE ALLT FEL:down:.DOM KOMMER ALLTID ATT LOSA,DERAS TROVÄRDIGHET ÄR SKJUTEN I SANK OCH DERAS FANBOYS RÄCKER INTE TILL FÖR ATT VÄNDA SKUTAN ÅT ANDRA HÅLLET. 19/04 De ligger på butikshyllor och lager. MS rapporterar den siffra som gör att gapet ser minst ut och då väljer man antal enheter man skickat till återförsäljare (5 miljoner). Sedan får man göra en uppskattning hur många enheter det kan röra sig om som inte... 19/04 5 Miljoner, på andra sidor säger man 4.2, så vart de andra 800 000 tagit vägen? 19/04 Fast på vilket sätt är det en negativ nyhet om man läser vidare om det? FZ har ju vinklat det som negativt, men faktum är ju att Microsoft tjänar mer på såld enhet än Sony gör då Sony som vanligt säljer till förlust ooch Microsoft inte gör det denna gån... 19/04 Sony tänkte göra exakt likadant när det gäller begagnathandel, men de drog tillbaka det när MS fick skit. Läs deras ToS som de glömde ändra när PS4an släpptes. De förbehåller sig rätten att hindra dig från att sälja dina diskbaserade spel. Visst, de dro... 19/04
Skicka en rättelse