Cancersjuk mormor drömde om att kunna gå ute i trädgården - barnbarnet ordnade fram ett Oculus Rift-headset.

Vi har sett hur virtual reality fått människor att ramla av stolar och skrika rakt ut i fasa men tekniken kan också hjälpa svårt sjuka att uppleva saker de annars inte kan. För en cancersjuk mormor blev det en möjlighet att komma utomhus, något hon annars inte orkar med.

Det var en spelutvecklare i Seattle som kontaktade Oculus Rift och de svarade med att skicka ett vr-headset samma dag. De första reaktionerna från hennes mormor visar hur tekniken verkligen kan hjälpa människor - för henne var det en upplevelse bara att gå uppför ett par trappor utan att bli andfådd.

Häftigt, men knappast ett substitut :) 22/04 Öppna fönstret om du vill ha friskt luft. 22/04 Förhoppningsvis används det för att låta de drabbade få känslan att få bestämma själva var de vill gå ( visserligen får man väl undervisa de äldre hur man kontrollerar sin virtuella kropp först ) utan att behöva sitta i en rullstol. Men jag håller helt... 22/04 Fin, klok gumma. Jag tror vi alla här rätt svårt att egentligen sätta oss in i hur upplevelsen kan vara för någon som kommer ifrån en annan tid och har levt ett mycket längre liv än de flesta av oss. Det drömska, romantiska sättet hon beskriver världen... 22/04 Det vorre ju riktigt bra! Hoppas det kommer något socialt spel där man kan hosta egna servrar. Då kan ålderdomshemmen hosta sina egna servrar och låta alla gamlingar gå in där och prata med varandra och spela spel med varandra, även fast dom är djupt... 22/04 Nähä?! På riktigt?! Jag som trodde du bara skojade. 22/04 Hatar ni Facebook och Oculus Rift lika mycket nu? ;) 22/04 Sant, för hennes skull är jag inget annat än glad, på ungefär samma sätt som folk som får nyrenoverade bostäder med platt-tv och allt, eller folk som hittar sina föräldrar efter 30 år, ackompanjerat med fioler och tårar i närbild. Åter igen, jag är glad... 22/04 Nu klankar jag inte ner på ditt inlägg. Men för mig personligen skulle nog lukterna av alla blommor osv vara den största upplevelsen med att vandra runt i en trädgård. Men annars tyckte jag du gav väldigt starka argument som jag kan förstå! :) Speciellt... 22/04 Bor hon i lägenhet utan hiss eller i villa med några trappsteg kan hon inte åka ut i rullstolen och hon kanske inte kan gå i trappan (svårare att gå i en trappa än på plan mark). 22/04
Skicka en rättelse