Windows 8 har mött både ris och ros, där avsaknaden av den klassiska startmenyn är en av de förändringar som skapat mängder med nya skällsord. Att #Microsoft tänker krypa till korset och återintroducera startmenyn står klart sedan en tid, och enligt rykten levererade av den ryska sajten Wzor kan det ske i höst. Wzor betraktas efter tidigare läckor om Windows som någorlunda trovärdig, skriver Myce.com.

Det lutar åt en uppdatering till Windows 8.2, alternativt Windows 8.1 update 2, och även Windows 9 kommer stoltsera med startmenyn när det väl släpps. Men om du inte vill vänta går det utmärkt att trolla fram den klassiska Startknappen redan i nuvarande Windows 8, exempelvis med gratisprogrammet Classic Shell.

När vi ändå är inne på Windows-rykten: Windows 9 sägs få en omarbetad version av Windows 8:s kritiserade pekgränssnitt som tidigare hette Metro, och det ryktas löst om att Microsoft har planer på att släppa det gratis. Det finns också planer på ett molnbaserat Windows, som i grundutförandet blir gratis att ladda hem och då är en ganska avskalad historia. För full funktionalitet krävs uppkoppling och att du betalar en prenumerationsavgift.

Vi stänger dagens ryktessammanfattning med en påminnelse om att allt ovan handlar om just rykten, och att inget ännu är bekräftat.