Rykten surrar om startmenyer, gratis Windows 9 och bantade Windows Cloud.

Windows 8 har mött både ris och ros, där avsaknaden av den klassiska startmenyn är en av de förändringar som skapat mängder med nya skällsord. Att #Microsoft tänker krypa till korset och återintroducera startmenyn står klart sedan en tid, och enligt rykten levererade av den ryska sajten Wzor kan det ske i höst. Wzor betraktas efter tidigare läckor om Windows som någorlunda trovärdig, skriver Myce.com.

Det lutar åt en uppdatering till Windows 8.2, alternativt Windows 8.1 update 2, och även Windows 9 kommer stoltsera med startmenyn när det väl släpps. Men om du inte vill vänta går det utmärkt att trolla fram den klassiska Startknappen redan i nuvarande Windows 8, exempelvis med gratisprogrammet Classic Shell.

När vi ändå är inne på Windows-rykten: Windows 9 sägs få en omarbetad version av Windows 8:s kritiserade pekgränssnitt som tidigare hette Metro, och det ryktas löst om att Microsoft har planer på att släppa det gratis. Det finns också planer på ett molnbaserat Windows, som i grundutförandet blir gratis att ladda hem och då är en ganska avskalad historia. För full funktionalitet krävs uppkoppling och att du betalar en prenumerationsavgift.

Vi stänger dagens ryktessammanfattning med en påminnelse om att allt ovan handlar om just rykten, och att inget ännu är bekräftat.

I remember ALL of these: http://9gag.com/gag/a8WQ8W6 25/04 Apropå Amiga - DOpus finns och utvecklas fortfarande till Windows - något jag inte klarar mig utan :) http://www.gpsoft.com.au/ För övrigt behöver man inte stå ut med att byta till fullskärms startmeny i Windows 8 för att söka upp och starta program,... 24/04 Tack killar/tjejer. Nu känner jag mig yngre;) 24/04 Nu har Windows 8 blivit sålt i så stor mängd så de vågar visa att det är windows 7 med ett kasst ui. ;-) 24/04 Windows 8.0 Pro 64-bit med vanlig Start8 ( googla) startmenu är den bästa alternativen just nu. Bättre än Windows 7, och funkar så bra. Med SSD disk så klart! Haft sedan lanseringen, 2-3år? Aldrig vart något problem. 24/04 Hehe, verkligen! Hade själv just en 500a och en 1200. Bror min väckte liv i intresset med en Amiga 1000 först, och en Amiga 4000 sen (iiiinte världens mest vettiga inköp ur ett ekonomiskt perspektiv kanske, men vad är väl det i vår intressesfär egentlig... 23/04 - Jag började med ZX81, sedan Spectrum och Atari. :) När "Need For Speed" kom gick jag över till pc. :D 23/04 You had me at Norton Commander! ;) Workbench var en jäkligt bra UI också för den delen - körde inte mycket Amiga själv dock (en 500 och en 1200 genom åren), fick börja med en 386a. :) Utan att spåra ur för mycket saknar jag att lära mig saker genom att... 23/04 Fast, nu är det ju så att alla har olika smak, och han får faktiskt leva med det. Jag menade varken mer eller mindre med den kommentaren då typsnitten är ju fortfarande olika så där kan folk oxå tycka olika vilket leder till att han får lära sig att lev... 23/04 När jag är nostalgisk tänker jag tillbaka till Norton Commander och DOS, eller tillbaka till Amiga-eran med Workbench. ;) Windows 98 kändes som ett mellansteg för mig. Den riktigt stora förändringen kom med NT4.0. 23/04
Skicka en rättelse