Behöver vi ännu ett överlevnadsspel med zombier? Den frågan dök säkert upp lite varstans när #Sony Online Entertainment utannonserade #H1Z1. Likheterna med #DayZ är tydliga, men SOE-chefen John Smedley försäkrar att det också finns betydande skillnader.

– Långsiktligt planerar vi att skapa en bestående värld med stora miljöer och tusentals spelare. Vi vill se spelare som formar enklaver för att försvara sig mot ett riktigt zombiehot, medan andra väljer att testa lyckan ensamma. Spelarna konstruerar byggnader, fort och städer i sin lilla del av den farliga världen, berättar han på reddit.

En annan viktig grej är crafting-systemet som ska vara djupt och sammanlänkat med ekonomin som är helt spelardriven. Smedley avslöjar att man kan skapa ammunition och andra saker för att byta och sälja med andra spelare. Kanske är det denna aspekt som ska tilltala fans av det nedlagda mmo-spelet #Star Wars: Galaxies - an empire divided.

H1Z1 kommer släppas som early access-spel inom kort. Senare ska det anpassas efter free-to-play-modellen.

Jo jag såg det, det var ju betryggande att man fick ett svar på hans luddiga sammanfattning som kom tidigare hehe. Att kunna köpa sig fram i progressionen är ju lite det som alla menar när man säger pay 2 win. Säger inte att spelen är skit bara för det,... 24/04 Finns nyhet här på fz att det handlar om vanity items så det är nog neonfärgade lädertrosor och hattar. Att säga att det är pay2win för att du kan köpa något som ger dig fördel över tid så är nog alla spel pay2win. Tex. League of Legends kan du köpa run... 24/04 ...du läser bra ..de står ser roligare ut en dayz ..och att ja bara har hört dåliga saker om dayz standalone ..har inte spelat de säger att ja HAR HÖRT lär dig läsa innan du öppnar käften 24/04 Beror ju helt på vilken typ av items man faktiskt kan köpa. Ifall man kan beväpna sig tungt med skjutvapen bara genom station cash så får man ju grym fördel i pvp när man stöter på några "survivors" med basebollträn som inte hittat något bättre. Och om... 24/04 Jag tror personligen inte att dayz någonsin blir som alla hoppas. Det är helt fel motor för en sån uppgift. Jag ser mig själv som ett fan av arma i övrigt och har spenderat otroligt mycket tid i den motorn och man märker ju vilka begränsningar de försök... 24/04 Jag har inget emot annonseringen, jag är förbannad på alla överreligösa fanboys som hyllar spelet som om det vore Messias baserat på tomma löften. 24/04 Säger han som nästan blev förbannad då H1Z1 utannonserades!? 24/04 Någon annan än jag som tycker at H1Z1 ser näst intil identiskt ut som rust? 23/04 Dålig formulering av mig, jag antar att jag borde sagt något i stil med nämn ett fungerande zombie-mmo. De flesta singe player-zombiespelen har ju bra zombies. Vissa riktigt bra till och med. 23/04 http://pbfcomics.com/archive_b/PBF020-Skub.gif 23/04
Skicka en rättelse