Återigen tar #Sony Online Entertainment-chefen John Smedley till reddit för att förmedla kunskap om zombiespelet #H1Z1. Förra gången berättade han om skillnaden mellan H1Z1 och #DayZ, och nu är det dags för betalningsmodellen att hamna i rampljuset.

Först kommer spelet säljas som en early access-produkt för de mest entusiastiska fansen. Därefter övergår det till free-to-play som tjänar pengar på mikrotransaktioner. I den digitala butiken kommer det enbart säljas emotes och estetiska tillbehör som inte påverkar själva spelet. Dessa prylar som du betalar för kan du aldrig förlora, men du kan ändå bli en måltavla om du springer runt i extravaganta kläder: om någon dödar dig kan de nämligen plocka upp en egen version av föremålet.

SOE kommer inte sälja mat, vapen, ammunition eller boosts, då de anser att detta skulle förstöra spelet. På "kanske"-listan hittar vi utrymme för fler karaktärer och nycklar till lådor med godsaker som man hittar ute i vida världen.

Värt att notera är att detta är information som framkommit efter företagets första möte om betalningsmodellen, och att förändringar kan ske innan lanseringen. Läs hela inlägget på reddit.

Ibland ja men det fins en röd tråd faktiskt. Keps, solbrillor, rutig skjorta och skägg. :) 26/04 Mjo, kanske var en" one in a million" chans att få den buggen. Jag testade inte mer efter det, jag är ändå inte intresserad av DayZ eller Infestation, jag var mest bara nyfiken på att se hur spelet såg ut idag. Spelet reades ändå ut för 1,49 euro och... 25/04 Hmm skumt, med tanke på att det där var en gammal bugg som ska ha varit borttagen för länge sedan. Då kanske du bara hade otur för jag har inte haft ett endaste bekymmer att döda zombies på nära håll med hagel. 25/04 Jag testade det nu i mars när steam reade ut spelet för drygt 15kr 25/04 Jag gissar på att du testade det under betaperioden eller i början på releasen? För jag vet att under betan och när spelet släpptes helt så var det där en bugg som nu är borta, nu tar du dom med ett skott i skallen med pistol eller med hagel. Jag spring... 25/04 Är ju inte något större fan av free-to-play modellen, men är det bara kläder å sånt jox riktiga pengarna rör sig om så ja det är ju ingen fara på taket. Rätt nyfiken på detta spelet, torsk på zombies i vare sig det gäller film, musik, böcker eller spel.... 25/04 Alla vet ju att riktiga zombies bara dör av ett skott i huvudet ;p 25/04 Det kan göras rätt, Dota 2 är ett bra exempel. 25/04 Jag tycker Frankie alltid ser annorlunda ut när han lirar Dayz. 25/04 Lär bli ett riktigt bra överlevnads spel med den motorn kan de göra det riktigt bra 25/04
Skicka en rättelse