För några år sedan var en populär uppfattning att PC som spelplattform var på väg rakt ner i graven. En ny rapport från analysföretaget DFC Intelligence menar dock att formatet inte har någon som helst anledning till oro. I själva verket genererar PC-spel större intäkter än konsolspel, och beräknas omsätta 165 miljarder kronor (25 miljarder dollar) under 2014.

– Bland traditionella spelare är det en överlappning där konsolspelare även spelar på PC. Den stora skillnaden är att konsoler är lyxvaran och PC nödvändigheten. För bara några år sedan var det tvärtom. Detta innebär att PC har en bredare publik, berättar DFC Intelligence:s David Cole för pcr-online.

Moba och free-to-play-spel är mest populära, och därefter hittar vi mmo, strategi och fps. #DayZ, #Rust och #Hearthstone: Heroes of Warcraft är exempel på spel som lockat mycket intresse under 2014. Vi i Europa är helt med på free-to-play-tåget, medan AAA-titlarna fortfarande lockar mest intresse i USA.

SJÄLVKLART ÄR PC BÄST:up: 01/05 Detta går seriöst inte jämn föra... 30% av alla spel som spelare har på Steam Spelas.. det är lite löjligt, dock förstår jag varför då jag te.x har 230 spel och typ spelat 70.. PCs MMOs ökar pengar in taget med massor.. F2P, Pay2Win modellen får priset... 28/04 Jag har läst den här nyheten ungefär 2 gånger om året sedan 2005 och bör väl kunna arkiveras under "etablerat" vid det här laget. Sen kvarstår väl ifs faktum att om man släpper ett SP-spel till Playstation, Xbox och PC samtidigt så säljer det kanske 7%... 27/04 Aah, en hederlig 0-modem kabel. :) 27/04 och innan man började med "lan" http://www.cablesdirect.com/prodimages/CC2045-06_LR.jpg 27/04 Jag jobbar rätt mycket med ungdomar. När man idag "LAN'ar" så tar man med sig sin xbox och sin specialinköpta 22 tums skärm till en polare. När jag försöker föra min generations evolution vidare istället för att gå bakåt i tiden förstår dom inte vad jag... 27/04 Om pc genererar mer intäkter så lär det vara mer spel sålda på pc iomed att dom är betydligt billigare att köpa. Men nu vet man ju inte hur stora intäkter det är från Microtransactioner mm. Steam lär ju vara en stor del :) 27/04 Tror det kommer gå åt andra hållet. Allt fler utvecklare lägger fokus på mobiltelefoner och spelen som släpps till pc idag är ofta förenklade och anpassade efter casual gamers. 27/04 steam och bättre priser = the shit 27/04 Gött att PC går från framgång till framgång vilkets uppnåts genom att platformen gjorts så mycket mer lätt tillgänglig genom en explosion av tjänster som Steam, Origin, Uplay osv osv som erbjuder tjänster utöver bara spel så som cloud-saves. Samt att... 27/04
Skicka en rättelse