Markus "Notch" Persson är den frispråkige skaparen av #Minecraft, ett spel som gått hem hos både spelare och kritiker. Här på FZ tilldelades spelet betyget "mycket bra". Efter succén har Notch tagit ett steg tillbaka för att istället fokusera på sina egna projekt, medan den fortsatta utvecklingen av #Minecraft sköts mer av kollegerna på hans egenstartade studio #Mojang Specifications. Ett av dessa projekt är Drowning in Problems.

I detta textbaserade rollspel ska du, med enkla musklick, navigera dig genom livets alla stadier. Spelet körs direkt i webbläsaren. För dig som levt ett tag, har du också erfarenheten om att livet är bra mycket svårare än #Dark Souls II. Det som börjar som lugn musträning övergår snabbt till ett sjuhelsikes träningspass för pekfingret då "livet" blir mer och mer komplicerat.

Om du inte har följt med i spelvärlden den sista tiden och inte kan förstå varför alla snackar om #Minecraft kan du läsa nyheten om hur Notch tjänade 1 miljard kronor förra året. 42 miljoner sålda exemplar till en rad olika format vittnar om att den hattprydde kodknackaren hittat guld.