59 dollar för ett spel kommer sannolikt vara för dyrt om ett par år. Det säger #EA:s vd John Riccitiello i en intervju. Han jämför med tv-industrins storhetstid för ett par decennier sedan; tre bolag dominerade marknaden men på grund av arrogans och oförmåga att se förändringens vindar har deras makt minskat avsevärt. Riccitiello tror att #Sony, #Microsoft och #Activision (men inte EA...) riskerar att hamna i samma sits, och han efterlyser en ny affärsmodell och nya prissättningsmetoder.

In the next five years, we're all going to have to deal with this. In China, they're giving games away for free. People who benefit from the current model will need to embrace a new revenue model, or wait for others to disrupt.

Nee satsa mer på "Steam" modifikationer. Köpte TF2 för knappt 257 kr inklusive skatt. Skulle folkpartistens motion gå vidare skulle vi gamers få samma skatt som alla dessa bokmalar. Dvs 6% vilket är en prissänkning på 19%! Enbart skattesatsens sänkning... 01/11 Stora boven i dramat är alla händer som vill ha så stor del av kakan, Tillverkaren vill ha sitt för att betala löner och utveckling av spelet och budgetera för nästa del, utgivare, butiker etc, alla vill ju ha sitt. Jag tycker om att kunna gå ner till... 01/11 Neo-Geo hade verkligen världens sämsta kontroll. 01/11 Ahh, jag minns tiderna när PC-spelen kostade minst 499kr, sen började man köpa från england istället. :P 01/11 Problemet är att när man väll börjat sälja nedladdningsbara spel och därmed blivit av med mellanhanden så ökade man vinsten rejällt och behöll samma pris som tidigare. Tidigare var det alltid så att spelutvecklaren fick mindre än 20% av de 400kr spelet... 01/11 Tror ifs delvis att skadan redan är skedd.. Det kan mycket väl vara så att en stor del av dom som laddar ner inte kommer att sluta oavsett hur mycket spelföretagen sänker priserna.. Nedladdningsscenen har blivit så pass etablerad att jag tror nog inte... 01/11 Skillnaden mellan prisen på PC och konsolspel har att göra med subventioneringen av konsoler. När ett företag tillverkar en konsol subventionerar de priset på den så fler ska köpa konsolen. För att ta igen denna förlust de gör på varje konsol de säljer... 01/11 Jag har alltid rättat mig i ledet efter dom som ogillat EA och hur dom pressar ut pengar ifrån spel. Men det har börjat gått upp för mig hur dom faktiskt är störst för dom gör allt på rätt sätt. Alla spel dom släpper är alltid lite bättre än konkurrense... 01/11 Hehe, hade glömt bort den. Antar att 70% av konsollpriset var matrialkostnad med tanke på den grymt stora handkontrollen.. Eller ska man säga handkontrollbordet (?) :). Bild på den grymt stora handkontrollen (http://www.dreammachina.fr/site/images/artic... 01/11 oftast ligger spelen mellan 599 och 699kr 799 har jag inte sett så ofta. 01/11
Skicka en rättelse