Tar Gamex-mässans plats i Kista i oktober, men det finns redan planer för ett större arrangemang på annan plats 2015.

I fredags stod det klart att Comic Con-mässan kommer till Sverige. Alldeles nyss presenterades detaljerna på en presskonferens, och det står klart var, när och hur första svenska Comic Con går av stapeln. Fast inte med vem.

Mässdörrarna öppnar den 30 oktober på Kistamässan norr om Stockholm och stängs igen den 2 november. Arrangörerna avslöjar inga deltagare i dag, men man jobbar på att få dit utställare med svensk koppling. Man räknar med att ha avtäckt omkring hälften av de medverkande innan sommaren.

På Comic Con-mässor i Storbritannien har folk som jobbat med The Walking Dead, True Blood, Marvel, Magic: The Gathering och mycket, mycket annat medverkat, berättar arrangören. Dator- och tv-spel, tecknade serier, e-sport, cyberpunk, film, brädspel med mera står på agendan. En bred sammanslutning för modern poulärkultur, för att använda arrangörernas ord. Eller en nördmässa, som den lite mer nedlåtande skulle kunna tänkas sammanfatta det hela.

Årets mässa blir lite av en provkörning, och man räknar med att arrangemanget kommer växa avsevärt redan till 2015. Som exempel nämner arrangörerna en brittisk mässa, där 15 000 personer kom första året och år två hade siffran växt till 40 000.

Comic Con äger alltså rum på samma tid och plats som Gamex arrangerats de senaste fyra åren. Det innebär att Comic Con ersätter Gamex, trots att den senare hade 29 000 besökare senast. Gital Al-Ebeyawi, projektledare på Kistamässan, vill inte säga att man lägger ner Gamex, utan att man "utvecklar det". Hon menar att Gamex växer in i Comic Con.

År 2015 är redan inbokat för Comic Con, och då flyttas evenemanget till Älvsjömässan strax söder och Stockholm.

Du förstår väl att ett Comic Con i Sverige knappast kommer locka nån panel av intresse? Möjligtvis nån partiledare från Pirat Partiet och nån som gillar Sci-Fi på SVT... 08/05 Så jäkla typiskt...Förstod att dom skulle förstöra Gamex till slut. Vem fan vill ha ett Comic Con Super Mega Epic Light? För det är exakt det som kommer ske. Vem fan vill sitta i panel i Sverige? Avgå Gital Al-Ebeyawi. 08/05 Ett litet tips o man gillar o frotera med star trek skådisar kolla in http://www.startrek.com/article/destination-star-trek-returning-to-london Var där 2012 och det är mest för dom som gillar o få autograf och foto möjligheter Men en del möjligheter att... 03/05 Jag kommer om Lt. Colonel John Sheppard kommer;) 03/05 Någon som vet när biljetter kommer att finnas och var ? Man blir ju lite sugen :) 02/05 Ja jag skulle kalla mig själv för en riktig serienörd iallafall så jag tycker det här ska bli jävligt intressant 30/04 När jag tänker Comic Con tänker jag halvnakna cosplaybrudar med stora bröst - men det har nog med att göra att jag förutom paneler mest sett såna här videos ifrån eventet: https://www.youtube.com/embed/ekqiVbOTBYU :P 30/04 btw Internationella nörddagen inträffar varje år den 25 maj ;) Personligen frömjat min nördighet i olika saker om det är film,spel eller annat :) För oss 70talister så kommer man ihåg "Revenge of the Nerds" :D Som verkligen visade den stereotypa nörden... 30/04 comic con i usa brukar vara rätt episka. men som spelmässor eller annat i sverige så blir det troligen en light version. 30/04 Jag var på Gamex mässan för första gången förra året och jag var inte imponerad, faktiskt rätt besviken. Tanke på att det var min första mässa jag har gått på gällande Dataspel etc så har jag ingen refrensram men kände bara att det var väldigt fattigt... 29/04
Skicka en rättelse