Markus Persson och Mojangs framgångssaga med #Minecraft bara fortsätter. Igår meddelade Persson att 15 miljoner exemplar har sålts av den ursprungliga versionen av spelet till PC, Mac och Linux. Och det firades förstås kungligt:

Polygon har räknat på försäljningssiffrorna på alla formaten och kommit fram till att det svenska succéspelet snart är uppe i svindlade 50 miljoner sålda kopior. 12 miljoner exemplar har sålts till Xbox 360, 21 miljoner har inhandlat #Minecraft: Pocket Edition till Android och IOS, och 1,5 miljoner har köpt Playstation 3-versionen. Inte så tokigt.

det är väl bara positivt om utvecklare som enbart är ute efter en snabb moneygrab håller sig till mobilmarknaden? då slipper vi smörjan på "riktiga" plattformar :P 04/05 Innebär siffrorna i artikeln ovan att resterande sålda exemplar är till PC? Alltså typ 16 miljoner exemplar? Nån som vet om det isf är många i förhållande till andra PC titlar? 02/05 Det roligaste är ju att om någon skulle ha pitchat minecraft (innan det blev ett fenomen) till stora publishers så skulle dom vägra publicera det. 01/05 Förstod vad du menade direkt, eller ? Tror artikeln säger android och ios-versionerna och då tolkar jag det som att du förundras över hur så pass många kan köpa mobilversionen som suger hästballe jämfört med "desktop-versionen"! :) Har jag fel ? 01/05 Vadå synd? Vad et du vad dom tycker om dom versionerna? Och vad vet du vad dom gör hos polarna sina? Dom kan ha testat precis allt men ändå uppskattar konsol och mobil mer. Jag köpte minecraft till datorn först, sedan till xboxen. Och jag tycker det spe... 01/05 Bra att bra spel, med bra utvecklare går bra! Men tycker det är synd om de som bara provar Minecraft på konsol, eller än värre, smartphones. Det ger så mycket mer på PC versionen. 01/05 Exakt min tanke :P 01/05 Jämfört med mobilspel som maximalt duger för 10min underhållning på bussen för min del så måste jag säga att PC spel idag som ger mig hundratals speltimmar håller extremt hög kvalitet. Men det är förståss personligt, finns säkert de som spenderar 100-ta... 01/05 häftigt att ett så konstigt spel lyckas så bra.... ! 01/05 Varför ska pengarna skänkas bort? Skänker du bort pengarna du tjänar ihop? :) 01/05
Skicka en rättelse