Blir det Modern Warfare 4? Blir det Blackwater-skandaler? Det blir release i november.

Lugn, gott folk – det kommer ett Call of Duty i år också. #Call of Duty 2014 som vi kallar det tills #Activision ger oss ett säljigare namn, får sin riktiga titel samt innehållet avtäckt nu på söndag.

En klocka på callofduty.com berättar att täckelsen faller klockan 10.00 svensk tid på söndag. En förvrängd bild och sidans källkod har fått nyfikna individer och en och annan speljournalist att göra PR-människornas jobb på förhand. Och så här långt står det klart att #Call of Duty 2014 kommer handla om privata militära företag i stil med ökända Blackwater (numera Academi), som 2007 dödade 17 civila irakier på ett torg i Bagdad, sammanfattar Team Xbox. Nedanstående trailer röjer eventuella tvivel.

[b]Uppdatering: Activision förekom sig själva och släppte en trailer och namnet redan i dag. Namnet blir [="Call of Duty: Advanced Warfare"]. Läs mer om Call of Duty: Advanced Warfare och se första trailern.

Årets #Call of Duty utvecklas av #Sledgehammer Games, vars senaste bidrag till serien är 2011 års #Modern Warfare 3. Det har fött spekulationer om att #Call of Duty: Modern Warfare 4 står för dörren, en gissning som förstärks av att #Modern Warfare 3 släpptes 2011 och att varje Call of Duty-studio numera har tre år på sig att färdigställa sitt alster.

Ett Modern Warfare 4 skulle passa väl in på det löpandet bandet. Då skulle vi även kunna vänta oss ett #Black Ops III från #Treyarch i november 2015 och ett #Ghosts II från #Infinity Ward året därpå. Förutsatt att föregångarna sålt tillräckligt bra, förstås. Annars kanske någon av dem vinklar tillbaka till ett förhoppningsvis mer kommersiellt WW2-tema igen.

Tack till dTexN för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse