John Carmacks forna arbetsgivare hävdar att han tagit med sig kod till Oculus Rift.

Som du säkert vet lämnade John Carmack #Id Software, studion han var med och startade, i slutet av förra året. Han började istället arbeta med #Oculus Rift på heltid men hans forna arbetsgivare hävdar att han tagit med sig kod som de äger till den nya arbetsplatsen.

Zenimax, som äger Id, hävdar i ett officiellt uttalande att nyckelteknologi som driver Oculus Rift utvecklades av Carmack medan han var anställd av dem. Att de hjälpt Palmer Luckey under uppstartsperioden och att de tidigare diskuterat finansiell ersättning men att de förhandlingarna strandat.
Carmack kommenterade saken på twitter med orden "Inget arbete jag utfört har någonsin patenterats. Zenimax äger koden jag skrev men de äger inte VR".

Om detta hänt innan Facebook köpte upp rubb och stubb hade de framstått precis som du skriver. Men sen Oculus slutat vara en beundrad Kickstartersatsning och blev en del av ett redan tämligen avskytt bolag kan jag inte säga att Zenimax framstår som lika... 03/05 Men de säger ju att han tagit med sig kod. Att han använt sig av teknologi de/han utvecklat hos Zenimax. 02/05 Han har ju inte uppfunnit något som han tagit med sig till någon annan, han har endast tagit med sig sin erfarenhet från tidigare projekt. Helt absurt att han inte skulle få använda sig av den erfarenheten för att skriva ny kod och förbättra andra produ... 02/05 Advokaterna lär inte bli fattiga i vilket fall som hellst. Fånigt av Zenimax Går så här när man kan äga allt som msk gör, 02/05 Ja det är väl sådant här korporationsadvokater lever för, så de firar nog just nu på kontoret. Det må vara berättigat enligt de regler som finns, men ibland då man tar ett steg tillbaks så verkar vi verkligen leva i en sjuk värld. :) 02/05 Många företag har ju regler som säger att om du uppfinner något när du jobbar hos dem så tillhör det inte dig. Inget konstigt. Var gränsen går för vad som är kunskap och teknik hos Zenimax vet jag inte. Det är det man har advokater till. 02/05 http://stream1.gifsoup.com/view8/4621937/leave-britney-alone-o-s.gif 02/05 Leave John Carmack alone! Leave him alone! 02/05 Så vad Zenimax säger är att Carmack inte ska få använda sig av sina kunskaper han utvecklade under sitt arbete med VR under Zenimax "flagga"? Så, om jag nu skulle välja att byta jobb så får jag inte ta med mig vad jag har lärt mig vid det aktuella jobbe... 02/05 "Zenimax" vill bara jaga lätta pengar. Carmack vet säkert hur det fungerar! Zenimax kunde hoppat på VR tåget de ser väl att det går bra de missade sin chans, fult efterspel de kör med. Skamligt vad spelbranschen blivit rutten. 02/05
Skicka en rättelse