Josh Olin uttalade sig på Twitter om uppmärksammad rasismskandal - fick sparken.

Är man community manager gäller det hålla tungan, och Twitter-fingrarna, rätt i mun. Och i styr. Vi minns alla nog hur Adam Orth fick sina fiskar varma efter att han uttalat sig om Xbox Ones onlinekrav. Nu verkar det som om Josh Olin, tidigare community manager på #Treyarch Studios och efter det språkrör för #Evolve, fått sparken efter att på Twitter ha kommenterat en uppmärksammad rasismskandal.

Donald Sterling, ägare av NBA-laget Los Angeles Clippers, blev avstängd från basketligan på livstid efter att rasistiska inspelningar uppdagades. Olin kommenterade detta med följande inlägg, som senare tog borts.

Enligt Olin stödjer han inte på något sätt Sterlings åsikter och inlägget var snarare en kommentar på medias hantering av storyn, att de faktiskt har yttrandefrihet i USA.

– Det är beklämmande att ett fåtal på Turtle Rock och 2K Games lät sig påverkas av hysterin utan att ens diskutera saken med mig - eller ens läsa igenom tweetsen ordentligt.

Sant - men det var en pinsamt dålig ursäkt i detta fallet. 04/05 Företag har samma rätt att sparka folk som deras anställda har rätt att säga saker. Förstår inte riktigt upprördheten, båda handlade inom lagens ramar... _ Åsiktsfrihet betyder inte "immunitet mot kritik eller konsekvenser". 04/05 Vad är det för lagar du talar om i detta fallet? Hans twitter var varken otrevlig/rasistisk eller något liknande. Han pratar om åsiktsfrihet (oavsett det är en vidare sund åsikt eller ej). Han stödde inte uttalandet på något sätt. 03/05 Om det är någon som trollar här, så är det du. 03/05 ALL RESPEKT/HEDER TILL Mangern SOM TAR ETT EGET STÄLLNINGSTAGANDE,DET BEHÖVS FLERA SOM HAN:up: 03/05 Antingen trollar du eller så är du själv rasist. Något annat kan jag inte tänka mig, då en vettig person aldrig skulle kunna argumentera som du. Så, ta ditt "skitsnack" någon annanstans. Tack och hej, tänker inte lägga mer energi på dig! 03/05 Rasism leder till elände, betyder givetvis inte att varenda rasist är en mördare, men går det överstyr, vilket det har gjort förut en massa gånger i form av folkmord så är det självklart obehagligt..minst sagt. Så läs lite historia, utbildning är gratis... 03/05 Sluta manipulera. Rasist är inte synonymt med mördare. Du skriver mycket manipulerande. Jag hade velat ta sönder din text och ta alla bitarna separat med dig, men det orkar jag inte. Dock så säger jag bara dig att du låter som en sjuk människa. Ha d! 03/05 Din åsikt, och den har du rätt till. Men försök att förstå vad jag säger istället för att komma med någon dynga om att du inte får älska ditt land. Acceptera rasism? Det är ju knappast värt, eller ska vi mörda ett par miljoner till? WW2, rassegregering... 03/05 Hur kan du tro att du ska bli accepterad, då du vägrar acceptera en rasist? Acceptans fungerar bäst åt båda hållen. Så ta ditt skitsnack någon annanstans. Jag accepterar inte din ideologi. 03/05
Skicka en rättelse