Nordisk världspremiär för mobilversionen av Wargamings storsuccé. Android-versionen kommer senare.

#World of Tanks har varit synnerligen inkomstbringande på pc, och i februari följde en Xbox 360-version av free2play-succén. Nu har även en version till #Apple-enheter släppts. Namnet är #World of Tanks Blitz och det är faktiskt fråga om nordisk världspremiär.

World of Tanks Blitz är en lätt bantad version av pc-storasyskonet och vid premiären ingår 90-talet stridsfordon från USA, Sovjet och Tyskland. Fordonsklasserna har bantats från fem till fyra: light, medium och heavy tanks, samt tank destroyers. Artilleriet är alltså bortpetat. Nybörjare kan luta sig mot ett gäng tutorials, och det finns chattfunktion och möjlighet att locka in vänner till förödelsen.

Närstrid.

Spelet är, förstås, gratis och mer innehåll utlovas med tiden. Vill du ändå stoppa lite pengar i #Wargamings fickor finns möjlighet till uppgraderingar, och du kan använda samma konto oavsett vilken plattform du spelar på.

Det sägs ingenting om Android-versionen av spelet i nuläget, men eftersom den fanns med under betatestningen i våras räknar vi med att den dyker upp vad det lider.

Har du åsikter om World of Tanks Blitz är utvecklarna tacksamma om du delar med dig av dem i FZ:s forum. Spelets community-ansvariga, Christian, ber ödmjukt om din feedback, så passa på att tala om direkt för de ansvariga vad du gillar och vad du vill se förändrat.

Skicka en rättelse