Deras dröm - en virtuell verklighet med en miljard användare.

Att bygga en virtuell verklighet med en miljard användare låter som en helt omöjlig vision, men hade någon för tio år sedan målat upp bilden om ett socialt nätverk med liknande siffror hade det också skrattats åt. Så när Oculus-chefen Brenda Iribe nyligen intervjuades av TechCrunch om en framtid där de, tillsammans med Facebook, byggt en onlinevärld av gigantiska mått är han faktiskt allvarlig.

– Vi startade med ett stort fokus på spel men tittar man på vart VR är på väg inom de kommande tio åren så ser vi mycket kommunikation och sociala aspekter ansikte mot ansikte, sa Iribe.

Han berättade också att de tillsatt en forskningsgrupp och rekryterar just nu ingenjörer för att ta fram framtidens VR-lösningar. Du kan se hela samtalet, och höra Iribe förklara mer om varför de valde att bli köpta av Facebook, nedan.

STORHETS-VANSINNE:O 11/05 Nah kommer bergis gå mot smartphones och paddor. 09/05 eller så köper man någon typ av prenumeration, det är ju trots allt ett "MMO" 08/05 Först tog facebook död på det som kallas sociala medier (R.I.P.), sedan ger de sig på närmaste släktet till gaming (virtuella sociala världar eller vad det kallas). Men kan man tjäna pengar på att folk isolerar sig.. då är allt ok. 07/05 Mmmm, med daily quests man kan grinda i stil med "Cpt. Cornflakes wants you to look at 5 Cornflakes related commercials", där du kan tjäna Facebook Coins (FBC ™) som du kan använda till att köpa bort oönskad reklam. Ljuva framtid. 07/05 Nå, det kommer ju komma flertal VR enheter från olika tillverkare, som vanligt. OR råkade bara var störst först, men så var det ju när DVD kom också, sen tillverkar alla företag sina egna DVD spelare. Ingen fara på taket alltså. Det kommer en enhet för... 07/05 Hört att Steam ska / gör sin egen VR product samt att den varit massor lättare att bära, Oculus är bara början på vad som kommer va möjligt, det kommer bli som ett Beta test för framtida produkter. 07/05 skulle vara helt otroligt med en enooooorm karta med miljontals spelare men simpel grafik osv så alla ryms 07/05 Tack! Jag tror det tyvärr är precis vad världen behöver för att kunna få in något nytt liv ordentligt i spelvärlden. Visst kan grafik- och fysikmotorer till spel förbättras, storylines skrivas och nya idéer till och från men en helt ny spelupplevelse... 07/05 Det mest intressanta är ju hur dom tror att 1 miljard människor kommer köpa en OR:VR. Jag ser inte hur den ens kommer sälja till 1 miljon. 06/05
Skicka en rättelse