Activision är beredda att spendera flera miljarder för att göra Destiny till deras nya kassako.

Hur många stora ord Activision än skriver om #Call of Duty: Advanced Warfare så kan de inte förneka att den väldigt lukrativa serien har börjat dala. Den stora förhoppningen ligger därför på #Destiny och enligt Reuters är de beredda att spendera mycket pengar för att säkerhetställa framgången för Halo-skaparnas nya projekt.

När #Activision Blizzard-chefen Bobby Kotick snackade på en konferens i Los Angeles berättade han att utgivaren räknar med att slutkostnaden landar på 500 miljoner dollar, dryga 3,2 miljarder kronor. Då ska man ha i åtanke att det inte bara är utvecklingen som kostar pengar utan också marknadsföring (vilken lär bli extra intensiv när ett nytt varumärke ska lanseras), tryck och logistik av fysiska kopior, royalties och servrar.

Med sitt tioårskontrakt med #Bungie gissar vi att Activision ser kostnanderna som en investering i framtiden. Om beloppen Kotick nämner stämmer skulle de enligt analytiker behöva sälja mellan 15 till 16 miljoner spel för att täcka upp kostnaderna. I jämförelse kostade #Grand Theft Auto 5-kalaset drygt 1,6 miljarder kronor och det har sålt strax över 32 miljoner exemplar.

Samtidigt är Destiny ett av de sista riktigt stora spelen att släppas på #Xbox 360 och #Playstation 3, som tillsammans utgör en marknad på nästan 160 miljoner enheter.

Jag förstår inte hur man kan göra en gigantisk FPS-satsning och inte ta med PC / LINUX / OSX i beräkningen. Jag förstår verkligen inte det. Speciellt om spelet nu kostat sådana ofantliga pengar att producera så skulle i varje fall en PC-port inte vara... 06/08 Höga löner på Bungie.. 07/05 Jag har sett reaktioner på folk som testat fps i 2 min och visar sitt missnöje och vägrar röra en kontroll. Jag säger inte att folk ska böja sig....jag upmanade dem att ge det en chans.... 07/05 Det jag menar är att med en kontroll så kommer du antingen vara alldeles för seg att vända dig om eller alldeles för snabb. Det finns ingen PERFEKT sensitivity alls, i alla fall inte om du frågar mig. Ibland måste du ha denna fina precision för att kunn... 07/05 Jag har inte sagt att en handkontroll klår en mus, vet inte varför du tolkar det så. När det gäller att spela med mus så gör jag det som sagt på spel där precision och reaktion är avgörande för att vinna. Spelar jag singleplayer spel föredrar jag sitta... 07/05 Förhoppningsvist har spelet någon sorts auto-aim annars lär det bli ospelbart med handkontrollen.. 07/05 Tyvärr kan jag inte hålla med dig. Jag sitter lika "laid-back" och bekvämt framför min konsoll som jag sitter framför min PC. Och jag har spelat Halo på konsoll sedan... Ja, Halo, till och med Halo Reach. Har även spelat Killzone och Dust 514 på min PS3... 06/05 Jag sa att jag inte använder konsol...jag sa inte att jag aldrig spelat ;) 06/05 Kanske, kanske, kanske kan köpa en PS4 för detta om det kommer nära att leva upp till hypen. 06/05 Jag spelar både PC och konsol, 90% PC för tillfället. Jag skulle aldrig i livet få för mig att spela BF4 på konsol men jag skulle hellre aldrig vilja gå miste om spel som Halo. Ja det är knasigt att sikta med en handkontroll i början, dvs det är inte... 06/05
Skicka en rättelse