#EA kommer slå på stort på E3-mässan om en dryg månad. Företaget planerar att avtäcka hela sex nya spel under sin E3-presskonferens den 9 juni. Det avslöjar Spike TV:s Geoff Keighley.

Att #Dice-shootern #Star Wars: Battlefront står på menyn bekräftas av EA-chefen Andrew Wilson, men övriga spel förblir hemliga. Men det står klart att en av nykomlingarna är tänkt att fylla tomrummet efter Battlefield i höst (det släpps ju inget Battlefield i år), och denna nykomling är inte Star Wars: Battlefront.

– Om du inte släpper ett Battlefield på ett år, skapas ett hål som du måste fylla, sa Andrew Wilson under ett finansmöte i går, skriver Eurogamer. Vårt sätt att fylla det hålet är med i praktiken nya titlar vid sidan av #Fifa: World Cup, #UFC, ett golfspel, #The Sims och #Dragon Age. Jag skulle säga att de fyller två tredjedelar av hålet, och vi antar att resten fylls av det här nya, inte utannonserade spelet.

Det enda vi hittills sett av Dices nystart av Star Wars: Battlefront.

Sammanfattningsvis gissar (eller hoppas) vi att EA visar följande titlar på årets E3. Fältet ligger förstås fritt för spekulation.

E3-mässan äger rum den 10-12 juni i Los Angeles. EA:s presskonferens börjar klockan 21 på kvällen den 9 juni.