Sonys konsol spås vara störst år 2016 – men slopad Kinect-bundling tros sätta rejäl fart på Xbox One-försäljningen.

Playstation 4 är den konsol som går bäst i början av denna konsolgeneration och 2016 kommer den att ha sålts i 51 miljoner exemplar världen över. Det menar analysföretaget IDC i en kommande prognos om läget för de nya konsolerna mellan 2014 och 2018 som Games Industry tagit del av.

IDC tror att #Sonys konsol fortsätter den påbörjade trenden med att sälja bättre än konkurrenten Xbox One. Men, man spår att Xbox One-försäljningen kommer skjuta fart, framförallt i Nordamerika där den tros vara den största konsolen år 2016. IDC spår att #Microsoft kommer sluta sälja konsolen med Kinect som obligatoriskt tillbehör, och att prissänkningen det innebär gör konsolerna lika dyra och att det sätter fart på Xbox One-försäljningen.

The presumed unbundling of Kinect and Xbox One, which should facilitate rough price parity between it and the PS4, should lead to a spike in Xbox One sales; assuming the console and sensor are unbundled in 2015, IDC expects Xbox One to recover and emerge with the largest installed base of any console in North America by the end of 2016.

Den länge spådda prissänkningen för Wii U tros komma i slutet av 2014 eller början av 2015. En prissänkning på 50 dollar är tipset, men IDC tror inte att det får folk att springa benen av sig för att köpa en Wii U-konsol.

Nergången för försäljningen av fysiska spel spås fortsätta, och IDC tippar på en tioprocentig intäktsminskning för fysiska spel och konsolhårdvara jämfört med förra generationen. Försäljning av fysiska spel tros minska med 45 procent, medan intäkterna för konsolhårdvaran ökar något, delvis för att konsolerna kostar mer nu än förra generationen.

I nuläget leder PS4 försäljningen den här generationen. För en knapp månad sen hade 7 miljoner PS4:or sålts, samtidigt som Xbox One skeppats (alltså inte sålts) i 5 miljoner ex. De senaste Wii U-siffrorna är från januari, då 5,1 miljoner ex hade gått åt. Wii U släpptes brett i november 2012, PS4 likaså i november 2013. Xbox One hade premiär i 13 länder i november 2013, och lanseras i en rad länder (däribland Sverige) först i september 2014.

Detta är inte menat till den jag citerade ovan, utan generellt till alla som jämför xbx1 mot PS4 i prestanda, speciellt dessa få självgjorda genier som pratar om upplösningar på spelen o dylikt när prestanda ska mätas... Därför jämför man inte prestanda... 10/07 Analytikerna på detta forum håller inte ens ordning på fakta om hur de ser ut idag :) Inga påhopp men det är ju bra att ta reda på vad man pratar om innan man påstår saker. 08/05 Jag planerar att skaffa One i september tillsammans med med Destiny. Sen ser jag fram emot Quantum Break. 08/05 Rundar av som jag gör? Om jag räknat fel får du gärna visa detta. Alltså, det går ju inte bara att titta på enstaka spel och säga att si eller så är så här många procent kraftfullare. Skulle man titta på CoD: Ghosts så skulle ju PS4 vara mer än dubbelt... 08/05 Han sa 50% klenare. Men det går knappast att säga så här tidigt i generationen hur stor skillnad det verkligen är. Watch Dogs blir 960p på XBO, så nu är PS4 bara 25% kraftfullare helt plötsligt. Och om vi rundar av som du gör, så är den bara 20% kraftfu... 07/05 X1an måste under 3000 kr för att vara intressantm helst 2500, då kan de snacka om att det går undan. Bättre att sölja 50 000 000 apparater för 2000 kr, ön knappt något alls. ser bara M$ till att skaffa fram bra spel till förmånliga priser, så finns en... 07/05 Om jag räknar rätt är det 44% högre upplösning så att 50% är inte långt borta. ;) 07/05 Pff! Vart tar den kraften vägen då? Ut i fläkten eller? 900p kontra 1080p med samma grafik och fps är inte en stor skillnad. 07/05 Nej för det är inte hela sanningen för PS3 har sålt bra över sina år i Japan och PS4 säljer fortfarande bra i Japan. Inte heller att glömma att PS Vita också går bättre nu än vid den svaga lanseringen. Så din kommentar att Sony och Nintendo inte kommer... 07/05 Varför handlar diskussionen helt plötsligt enbart om Japan? PS4 har i alla fall sålt över en halv miljon exemplar där på 1,5 månad så att så otroligt dåligt går det inte. 07/05
Skicka en rättelse