Hann du köpa skräpet? Lugn, du får pengarna tillbaka.

#Earth: Year 2066 fick grönt ljus av Steam-användarna, och i april släpptes spelet som early access för 20 dollar. Men inte ens early access-stämpeln ursäktade den sorgliga hög skräpkod som spelet visade sig vara. Någon beskrev det som en väg, en by, några kullar, ett radartorn och några robotar", med massiv kritik och bluffanklagelser som följd.

#Valve har lyssnat på kritiken och tagit bort möjligheten att köpa spelet. De har också beslutat att betala tillbaka pengarna till de som köpt spelet, och de har till den 19 maj på sig att hämta tillbaka sina pengar.

Så här förklarar Valve vad, hur och varför:

On Steam, developers make their own decisions about promotion, features, pricing and publication. However, Steam does require honesty from developers in the marketing of their games.

We have removed Earth: Year 2066 from Early Access on Steam. Customers who purchased the game will be able to get a refund on the store page until Monday May 19th.

If you don't see a "Refund" button on the store page, you can find it from your account page under "Transactions".

Slutligen kan vi konstatera att Earth: Year 2066 ser ut att förtjäna alla hårda ord. Se själv spelet som gud glömde.

Såg inte det där pinsamma citatet förrän nu (av Cane alltså), och jag tänkte ungefär samma sak som du skriver. Man har ju ett visst konsumentansvar också. Var ju inte så att dom gjorde något för att dölja att det såg ut som en påse skit innan dom fick... 08/05 Äh finns gott om bra spel också, sluta köpa dåliga spel och gör lite research innan du spenderar pengarna. Det går ju trots allt ganska snabbt att få reda på ifall ett spel är dåligt. Speciellt gällande early access så bör man kolla upp spelet. 08/05 Alltså, innan så var det mer kontroll, men jag tror inte Valve vill lägga tid och resurser på det där, sitta och kolla alla saker som kommer upp på GL. Kontrollen innan bestod mer i att ribban för att komma in var ganska hög, sedan kollade dom på de tit... 08/05 Jo, kollade inte på videon förrän nu, och det var ju fullkomligt bedrövligt :/ Är lite osäker på hur Greenlight funkar dock, det tillsammans med Early Access påminner ju en hel del om kickstarter. I teorin kanske spelet med mer finansiering skulle kunna... 08/05 Har du nu accepterat ett sådant avtal, så vad /kan/ dom göra? 08/05 Man får hoppas att de tillslut har nått fram, valve förlorar iofs inte mycket på den kritiken för folk använder deras plattform ändå, men helt ärligt! Hur kan man släppa in spel i Steam helt utan någon som helst kontroll? Jag kan lova att du kan göra... 08/05 Oja, Delta Force spelen var riktigt roliga, fast Novalogic kunde inte programmera AI för fem öre :P 08/05 Så här fritt behöver det inte flöda. 08/05 Aldrig skrattat så mycket såhär tidigt innan! Kul film! Jag tror att spelutvecklaren har siktat in sig på i vilken miljö och utrustningen som finns tillgänglig 2066 efter att jorden gått åt pipan, därav kan vi inte se samma kvalité som BF4. 08/05 Öppenhet och kreativitet får flöda och det är något fel? Och där det missbrukas reagerar ju valve bevisligen. 08/05
Skicka en rättelse