Ladda extramagasinen, ring polarna och osäkra geväret – en ny co-op-slaktfest är på gång.

Vinterns rykte om en ny flock zombier på ingående visade sig stämma – #Tripwire är i full färd med att bygga #Killing Floor 2.

Uppföljaren till 2009 års hyllade co-op-zombieslaktare blir en blodig historia där det mesta som rör sig kommer röra sig snyggt. Tripwire-chefen John Gibson säger till PC Gamer att Killing Floor 2 är det första spelet där Tripwire haft någorlunda bra budget och bemanning, och att de kan göra spelet som de själva vill. Och det de vill göra är ett köttigt spel, till den grad att det blir slafsigare än 90-talsblodbadet #Soldier of Fortune.

– Vi var riktigt inspirerade av Soldier of Fortune, Ghoul-systemet, säger art directorn David Hensley. Vi ville övertrumfa Soldier of Fortunes köttighet.

De ser ut att vara på rätt väg.

Animatören och Tripwire-medgrundaren Bill Munk kommer inte låta den möjligheten gå till spillo. Såväl vapenanimationer som melee-attacker har fångats med motion capture-teknik, vilket lär betyda särdeles snygga våldsdåd.

Det är inte klart när vi kan vänta oss spelbar kod från Killing Floor 2. Spelet utvecklas till Windows och Steam OS, och kommer släppas som early access på Steam vad det lider.

Tack till WebPiraten, Hannu, Sebbepojken för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse