Precis som rykten i går gjorde gällande har #Dice lanserat en ny strategi för att buggtesta patchar till #Battlefield 4. Community Test Enviroment kallas projektet, och det handlar om att premium-medlemmar får tillgång till en speciell spelklient och kan vara med och provköra den innan den släpps till den breda massan. En sorts bredare men ändå inte allmänt tillgänglig buggtestning, alltså, och även en möjlighet att prova nya idéer, enligt Dice.

Testning av nätkod hamnar högt på dagordningen, t.ex. att kunna testa hur skador registreras av servern och att pyssla med serverns "tickrate". CTE är enbart tillgängligt på pc.

Community Test Enviroment är som sagt endast öppet för premium-prenumeranter, och inledningsvis släpps inte alla de in - man måste anmäla intresse och hoppas att man blir utvald. Fler spelare kommer tas in efterhand. För att anmäla intresse följer du instruktionerna nedan.

Klicka för mer information

[ol]
[li]Visit http://cte.battlelog.com/bf4/communitytest/[/li]

[li]Read and accept the Terms of Service and Agreement[/li]

[li]Log into Origin with your existing account username and password (your account must have Premium activated in order to proceed)[/li]

[li]Start Origin and download the new Battlefield 4 CTE game client that now should be visible[/li]

[li]Install the Battlelog browser plugin[/li]

[li]Get familiar with the guidelines by visiting the Forums on http://cte.battlelog.com/bf4/forum/

[/li]
[/ol]