Den som vill lira The Sims 4 i Ryssland måste vara 18 år eller äldre.

Ryska ungdomar kommer inte kunna spela #The Sims 4 på laglig väg. Spelet har fått åldersmärkningen 18+ av ryska myndigheter, och beslutet bygger på möjligheten att ha samkönade relationer, vilket kan tolkas som ett brott mot rysk lagstiftning.

Uppgiften om 18-årsmärkningen kommer från det officiella ryska The Sims-twitterkontot. Där förklaras att märkningen baseras på den kontroversiella lag ("Federala lagen om skydd av barn från information som är skadlig för deras hälsa och utveckling") som bland annat förbjuder information till barn och ungdomar om "icke-traditionella sexuella relationer", skriver Ars Technica. Kritiker menar att lagen kan användas godtyckligt av myndigheter för att kriminalisera bl.a. homosexualitet.

Den europeiska organsiationen Pegi har satt 12-årsrekommendation för The Sims 4, och Sims-spelen brukar hamna i det åldersspannet också i andra delar av världen.

Eftersom rysk lagstiftning inte når till FZ-redaktionen bjuder vi inom kort på ocensurerade, ej åldersbegränsade intryck från The Sims 4.

Hmm, såg att ett par av mina inlägg vart raderade, tror inte jag uttryckte några personangrepp i dom ('host' inga onödiga sådana iallafall!) :) Edit. Fast med tanke på hur mycket som blivit raderat (hetsig diskussion, denna) så kan det nog varit citat... 14/05 änltigen 14/05 @ Hymer: Du kommer förmodligen inte läsa eller svara på detta, du kan ju alltid svara i ett PM om du orkar. I alla fall så har jag förståelse för att man kan störa sig på vissa saker eller ogilla ett visst beteende som någon har men jag tycker du tar... 14/05 Skärpning! Flertalet inlägg raderade. Bann/varning för folk som fortsätter med personangrepp. 14/05 Sedär ja,här kommer vi nog inte längre, men hursomhelst så har användaren KatOne har skrivit ett inlägg till dig ovan, jag föreslår att du läser det med öppet sinne. Nej jag har verkligen ingen lust att träffa dig, folk som skriver "ska vi ta det IRL"... 13/05 Orkade inte läsa längre än hälften av inläggen. Skämskudden ger mig andningsbesvär. Och angående nyheten så vill jag bara ge mig själv en stor facepalm, men avstår då jag är rädd att jag skulle slå ihjäl mig. Jag tycker alla oroliga Ryssar skulle göra... 13/05 Tja, Jag skulle säga till alla som söker onödig uppmärksamhet men det är lättare att hata på homo för dom får så mycket medieuppmärksamhet. Tex den där som vann eurovision fy fan. Samma gäller om en tjockis som gnäller över att den är fet men ser man... 13/05 När du löst världsproblemen eller i alla fall ett så återkom :-) 13/05 Best comment ever! Sen finns det ju vissa saker som kanske inte ska ske (Incest och vuxen+barn, eller för unga barn). men där är det ju upp till föräldrar och samhälle att informera och vara uppmärksamma, men det är ju för att ingen ska komma till skada... 13/05 Tycker du har heeelt fel. I ditt citat står det: "påverka människors åsikter, värderingar eller handlingar" Menar du att det är propaganda så fort ett homosexuellt par finns i spel? Vad är det för logik? Du utgår från att homosexuella på något sett pass... 12/05
Skicka en rättelse