Estrella instiftar stipendium som ska prisa de bästa svenska spelidéerna - skicka in ditt bidrag redan nu.

De senaste åren har de traditionella storproduktionerna i spelbranschen fått ordentlig konkurrent från indiespelsscenen, som inte bara visat prov på innovation utan också ekonomiska framgångar. Det går inte att undvika att nämna #Minecraft i sådana här sammanhang men färskare exempel är tokiga #Goat Simulator, trendsättaren #Dayz och mörka pusselspelet #The Room Two som alla dragit in ett tresiffrigt antal miljoner kronor.

För att premiera den svenska indiespelsscenen har Estrella instiftat ett stipendium på sammanlagt 50 000 kr som ska delas ut till de allra bästa spelidéerna. Juryn, där bland annat undertecknad ingår, ska efter anmälningsperioden utse tre stycken vinnare utifrån följande kategorier:

  • Bästa spel (30 000 kr)

  • Bästa innovation (10 000 kr)

  • Bästa design (10 000 kr)

Du kan läsa mer om respektive kategori här men värt att notera är att du inte behöver ha ett färdigställt projekt för att ansöka - men en välbeskriven idé kan man komma långt.

Men din e-sports-erfarenhet borde väl ta dig längre än vad någon slags brancherfarenhet kommer göra eller har du fel där? Det första du bör lära dig är att idéer är det minst värdefulla man kan sitta på, ingen i industrin är på något sätt intresserade... 15/05 Varför jag ej tagit tag i det är pga jag jobbar inte inom den branchen? och jag sitter lite med olika guider och går via självlärningstid på hobbyn. tror du jag är så korkad att jag skulle officiellt skicka denna till olw? för att bli snodd. tror nog... 14/05 Vet inte riktigt hur detta ska frjämja indieutvecklare. Med en så liten prispol så känns det som att det inriktar sig på de som kanske inte tidigare släppt ett spel. Att sedan Mortal Online, ett MMORPG som varit släppt och aktivt sedan 2010 är med tycke... 14/05 ALLA spel, varför tror du många spelutvecklare älskar alla dessa multiplayer-spel och att göra kartor, moddar och skins till dom? Du kan inte sitta och säga massa saker helt utan faktabasis, känner du till alla spelutvecklares spelintressen? Har du helt... 14/05 Men tävlingen gick ju inte ut på att bygga ett spel för e-sports? 13/05 Du missförstod mig helt! och hållet, sa inte dom är värdelösa på utveckla spel, dom besitter en kompetens men dom har inte den kompetensen som en väldigt aktiv gamer eller tänket en esportare gör. Nu syftar jag inte på sven som sitter och spelar fallout... 13/05 Varenda e-sportare kan börja göra spel redan imorgon, ingen behöver bli anställd för att bli spelutvecklare. Spelutvecklare har gjort alla dina favoritspel helt oberoende av hur mycket eller lite dom tävlat professionellt i e-sport. Spelutvecklare spela... 13/05 Har varit för många år sedan bara att googla mitt namn, jag insåg arbeta gav ut mer på den tiden så prioterade det istället :) Sök på Linus "FuzioN" Nilsson. http://www.youtube.com/watch?v=5HsHM8kc0aE 13/05 Vad hittade jag på? vilken mening och vad? 13/05 Roligt! :D 13/05
Skicka en rättelse