Den 31 maj rycks sladden ur spelservertjänsten Gamespy Technologies. Hundratals spel som använt tjänsten får antingen hitta nya lösningar eller så är det slut på onlinespelandet. Ytterligare ett par spel har nu klivit ur skuggan av det hotande serverstoppet, bland annat pc-versionen av #Halo: Combat Evolved, #Star Wars: Battlefront ett och #två och #Lost Planet 3 (både pc och PS3).

Tjänsten Gameranger ordnar tredjepartsstöd för Halo till pc och Battlefront-titlarna. Men för en handfull #Capcom-titlar är det företaget som själv står för det fortsatta stödet, närmare bestämt för nämnda Lost Planet 3, samt #Marvel vs Capcom Origins och #Street Fighter III: Third Strike Online Edition. Däremot är det kört för deras#flock|Flock! och #Age of Booty.

Det finns i nuläget inget enkelt, tydligt sätt att se vilka onlinespel som överlever online efter Gamespy-stoppet. Ibland verkar inte ens utgivarna själva veta hur det blir, vilket t.ex. gäller EA. Flera [Battlefield-titlar, bland annat #Battlefield 2, #BF 2142 och #BF Vietnam är i riskzonen (även om vissa moddare fixar fortsatt liv).