Prispotten i Valves fjärde internationella Dota 2-turnering växer explosionsartat.

I mitten av juli annordnar Valve, för fjärde året i rad, turneringen The InternationaL som sedan starten 2011 korat de allra bästa lagen i #Dota 2. I och med förra årets internationella sammandrabbning utökas prispotten genom försäljningen av The Compendium, vilket då ledde till att prispotten gick från tidigare 1,6 miljon dollar till drygt 2,8 miljoner dollar. I år, när The Compendium ger dig ännu mer extramaterial till Dota 2 ju fler som köper det, har potten skenat iväg till över 4 miljoner dollar - dryga 27 miljoner kronor - på bara en vecka.

Du har väl inte missat Valves gratisdokumentär Free to Play som följer några av personerna som deltog i den allra första turneringen på Gamescom för tre år sedan.

Snyggt exempel du drog där då faktiskt Roger Federer är ett exempel på en världsetta som argumenterat och fått igenom att pengarna i de stora tennisturneringarna ska sprida sig mer jämnt över de tävlande. :-) 19/05 Om att försörja sig eller inte helt och hållet hänger på en enveckasturnering så känns det som att man är ute på tunn is. Jag kan förvisso köpa en större spridning på prispengarna om samtliga lag behövt kvala in. Tycker dock inte man ska kunna bli inbju... 17/05 Har för mig att valve även betalar den skatt som behöver betalas så att lagen får hela prissumman. Läst det på nätet dock så man får väl ta det med en nypa salt. 14/05 Riktigt grymt! Detta är bra för e-sporten! 14/05 Får hoppas att någon miljon eller två går åt välgörenhet :) 13/05 speciellt som valve betalar alla resor mat etc som spelarna gör av med vid ti. 13/05 Så som jag har förstått det, efter att ha läst på bl.a. joinDOTA's forum så lämnade ArtStyle för att han inte ville ge en procentuell del av sina pengar till Na'Vi, medans de andra medlemmarna ville ge en viss procent som "tack" för att organisationen... 13/05 Ja det gör man. 30 % kapitalvinstskatt här i Svedala. Tänk er hur mycket mer pengar det är för spelarna i typ Na'Vi (Ukraina/Estland) och DK eller iG (Kina) där dollarn är mycket starkare jämfört med svenska kronan. 13/05 Sponsorerna? Resor och hotell kostar ju inga miljoner iaf! Skatt? Hehe mja.. betalar man vinstskatt här då eller hur funkar det här? 13/05 En hel del av organisationerna tar dock en del av vinstpengarna, om jag förstått saken rätt. Det var ju största anledningen till att ArtStyle lämnade na'vi efter TI1-vinsten, om jag inte missminner mg. 13/05
Skicka en rättelse