12 miljoner användare har laddat ner spel från Games With Gold, vilket är #Microsofts svar på #Sonys Playstation Plus. Det var dock inte detta som var dagens stora nyhet, då de dessutom avslöjar ett konsolpaket för dig som vill ha en billigare Xbox One – utan Kinect.

#Microsoft har länge hållt fast vid att Kinect-kameran är en vital del i Xbox One-upplevelsen, men idag gjorde de en av sina patenterade tvärvändningar och introducerade ett konsolpaket utan nämnda kamera. Priset blir även därefter och denna billigare utgåva kommer gå på 399 dollar. Vad detta blir i svenska kronor, det lär vi få reda på i samband med att konsolen kommer hit i september.

När det kommer till Games with Gold meddelar #Microsoft att #Dark Souls gör entré på tjänsten i juni tillsammans med #Charlie Murder och bonusspelet #Super Street Fighter IV: Arcade Edition. Detta gäller Xbox 360, men har du införskaffat en Xbox One är det bara att plusa på spelbiblioteket med #Max: The Curse of Brotherhood och #Halo: Spartan Assault.