#Shards Online utvecklas av gamla veteraner som jobbat med spel som #Warhammer Online, #Dark Age of Camelot och #Ultima Online. Särskilt den sistnämnda klassikern sägs vara en betydande förebild för det nya projektet som förutom spel även ska vara en plattform för material som skapas av spelarna själva. Låter det lovande ska du spana in den nya kampanjen på Kickstarter.

https://www.kickstarter.com/projects/1468280928/shards-online-a-customizable-sandbox-mmorpg/widget/video.html

Spelarna ska själva kunna driva servrar där de bestämmer över regelverk och blir en slags gud. Spelmässigt är det frihet som gäller, med möjlighet att bland annat bygga ett eget hus ute i världen eller bli en mäktig handelsman.

Utvecklarna #Citadel Studios vill ha 320 000 dollar för att spelet ska bli verklighet. I skrivande stund har de samlat ihop 21 159 från 333 investerare.

Nu får du ju tänka på summan dom fick in i pengar och hur konceptet är uppbyggt, star citizen är inte alls samma sak som detta. om du kollade videon så förstår du nog vad jag menar hur ska dom kunna få det att fungera väl med kod,ai,skript? speciellt... 14/05 Har du "någon" hands-on erfarenhet av sandbox spel? Star Citizen är ju också något som blir ihopslängt av ett gäng med kickstarter. https://robertsspaceindustries.com/funding-goals 14/05 Själva konceptet är intressant. Total sandlåda och låta spelarena skapa materialet. Vill man ha lite mer inriktning så kan man betala för att spela på utvecklarnas världar. Spelare kan skapa material betydligt snabbare än någon utvecklare och det finns... 14/05 Hah, gammal runescape grafik xD. 14/05 Äntligen någon som förstår vad ett MMO är och ska vara. Men jag blir lite rädd över att dom begär så ilte pengar, låter i underkant som mycket med Kickstarter idag. 14/05 Well roligt dom har en liten "egen ide" problemet är om du ska kunna ändra så mycket hur i helskotta får dom det att gå runt med AI,skript osv? Såfall tror jag 10 gånger mer på Everquest next, men där är det ett helt annat och vettigare system. och dom... 14/05 Problemet med "komedi-modellen" av Kickstarter videos, som vart etablerad av Tim Schafer med kompani, är att dom flesta inte är lika roliga som Tim Schafer och kompani. Detta kan bli fett dock, såvida spelarna har makt att "avsätta" guden om dom samlar... 14/05 http://media.tumblr.com/42b09f10a68934c150987314a42f82bc/tumblr_inline_mrljc7XOUd1qz4rgp.gif Hoppas mer på detta än det sedvanliga mmo-mjölkandet vi har just nu med themeparks och lull-lull. Här verkar man som spelare i varje fall betyda något. 14/05 helvete vilken korkad idé tror dom på detta spel konceptet själva? Lyckas dom göra det så att boss skripsen och events fungerar så fine. men jag räkna med extrema problem här faktist. 14/05 Klockren spoof på Office Space! :D Lycka till Citadel Studios, hoppas ni kan leverera! 14/05
Skicka en rättelse