Inga användaruppgifter stulna, säger Bohemia. Men läckan kan i värsta fall leda till nya problem.

#Dayz-utvecklaren #Bohemia Interactives servrar har drabbats av intrång, och det lutar åt att spelets källkod kan vara på vift. Bohemia bekräftar att någon försökt ta sig in på några av företagets servrar, och att man undersöker saken grundligt.

Sajten Rely on Horror uppger att hackaren kan ha kommit åt källkoden med hjälp av så kallad SQL injection, vilket om det vill sig illa kan öppna för nya hack och exploits. Det har redan dykt upp verktyg för att debugga spelfilerna.

Bohemia säger att inga användaruppgifter varit tillgängliga där intrånget skett. De ska inte heller ha kommit åt utvecklarnas framtidsplaner för spelet.

Zombieöverlevaren Dayz är tillgängligt som early access-spel, alltså en väldigt tidig version, via Steam för en dryg tvåhundring. Fullversionen väntas dyka upp framåt årets slut eller 2015.

Tack till Walter S.A. Iego för detta #nyhetstips!
Med tanke på hans minst sagt begränsade förmåga att hålla projektet på rätt köl och prioritera rätt saker så är det win - win att han lämnar. 16/05 Jag kan bara tala för mig själv, men jag förväntade mig inte någon buggfri användarupplevelse (för att använda en populär floskel). Däremot förväntar jag mig att se ständiga förbättringar i framförallt prestanda vilket inte skett på långa vägar. Nu prat... 16/05 Är nog jag som är seg nu på morgonen men vad menar du? 16/05 Köp aldrig early access NEVER - Fan. Att jag aldrig lär mig!? :( 16/05 Vet inte om det bara är jag, men jag är närmast övertygad spelet aldrig blir klart och om det nu blir klart kommer det aldrig ens vara i närheten av vad orginal visionen är utan bara kvarstå som ett mediokert pvp spel. 15/05 Tänk så mycket bättre världen var om alla delade fritt =) 15/05 HAHA, ja låter ju helt fantastiskt att deras källkod eventuellt blivit stulen pga en sån sak. Detta bör man ha koll på, speciellt när man är av deras kaliber. 15/05 Dean har ingen funktion efter alphan. Han är varken grafiker eller programmerare. Han är bara projektledare, och efter alphan är det bara polering kvar. 15/05 personligen så vart less när jag hörde Rocket inte skulle stanna, kändes som att han inte skulle ge sitt allt för fixa spelet efter jag hört det. 15/05 Nej: We have recently detected an attack on some of our servers, the precise nature and scope of this attack is currently being extensively investigated. There were no user data on any of the servers. Current development goals and schedules for our game... 15/05
Skicka en rättelse