När #The Witcher 3-framflyttningen till februari nästa år tillkännagavs hördes ett unisont "NEEEEJ!!!" från en samlad skara rpg-rävar. Men nu blir det inga fler förseningar – spelet kommer släppas i februari 2015, säger #CD Projekt. Hur de kan vara så säkra? "Vi är inga noobies", säger de.

Det med tanke på en ganska färsk försening i bagaget kaxiga orden levereras av företagets medgrundare Marcin Iwinski till Eurogamer. Han säger att man hade tagit sig mer tid om det hade behövts, och fortsätter med att motivera sitt säkra uttalande.

"Det här är inte vårt första spel, vi är inga newbies. Det är inte som att 'Hey, vi försenar det och fortsätter att försena'. Om vi trodde att vi skulle behöva mer tid skulle vi säga ' Hey, vi släpper det inte i februari, utan i juni kanske'. Vi tog beslutet i det ögonblick vi kunde bedöma hur mycket tid som behövdes, och vi planerade det väl och det fungerar bra för oss. Så, inga fler förseningar."

CD Projekt Reds plan var att få ut The Witcher 3: Wild Hunt i höst, men den skrotades alltså för två månader sen och istället vankas nu den tunga rollspelsuppföljaren i slutet av vintern. Låt oss hoppas att utvecklarna slipper äta upp sina säkra ord.