Fler spel har släppts under 2014 än vad som lanserades under hela förra året.

Steam har på sistone lockat allt fler indieutvecklare och mängden spel som släpps via #Valves digitala butik har formligen exploderat. Fem månader in på året har det redan lanserats fler spel på Steam än under hela 2013. Det visar statistik som Gamasutra grävt fram.

En viktig del i ökningen är Greenlight-systemet som lanserades i september 2012, och som låter användarna rösta fram projekt de vill se lanserade på Steam. Även early access, en funktion för att låta folk betala och få tillgång till tidiga testversioner av spel (t.ex. #Dayz Standalone) har sannolikt bidragit.

Ni som tycker Steam ska ha bättre kvalitetskontroll... Är det inte upp till köparen att kontrollera om varan de vill köpa uppfyller de krav man har? I vissa grova fall, t.ex. WarZ, tog ju Steam bort spelet pga att de mer eller mindre ljög på beskrivning... 19/05 Kommer aldrig ske, eftersom gog inte stödjer någon sorts DRM. 18/05 Går ju åt båda hållen, AAA titlar som numera säljs för 59,99 istället för 39,99 men du får samma skit som för 10 år sen.. 18/05 Har inget emot indiespel osv men när det förvandlas till ett "AppStore" med massa skit så blir det bara jobbigt. Gillar inte tex när man söker ett spel och tom skriver ordagrant så får man en massa val på liknande spel eller ren kopierade spel i syfte... 18/05 Indiespel är i 9 fall av 10 skräp, det märks som tydligast när fan och hans moster kan slänga upp sitt "verk" på Steam. 18/05 ehm, lite verklighetsförankring nu va... Det har alltid släppts massor av spel som inte ens går att spela till slutet....det var mycket värre pre-internet, när det inte fanns en enda chans att få ut en patch som fixade felen. Det har iaf sen jag började... 17/05 GOG tar snart över tronen för Steam.... Huehuehue :) 16/05 öhm okej, men nu äre ju så att dem har ju infört ett as bra system med "TAGS" vilket jag personligen tycker funkar bättre än att Steam som program skall filtrera allt, men det är ju min åsikt och självklart håller jag med dig också på mycket. 16/05 Problemet är inte de små utvecklarna, greenlight eller indiespelen i sig, utan hur själva STEAM är upplagt. Dvs söker man på spel får man sida upp och sida ner av oftast totalt ointressanta indiespel. Det går inte att filtrera bort det i dagsläget, det... 16/05 till alla er som klagar på detta, tänk istället att små studios med små medel tack vare Steam får en arena att synas och visas ifrån, detta gör ju Steam mer globalt och mer än bara en handelsplatform för spel. 16/05
Skicka en rättelse