The International, sommarens stora Dota 2-turnering, kommer att göra flera e-sportare till miljonärer.

För fjärde sommaren i rad annordnar #Valve den stora #Dota 2-turnering The International och precis som förra året bidrar communityt till prispotten genom att köpa det officiella turneringskompendiet. Förutom att ge dig en enkel överblick över upplägget får du en rad fördelar och ju fler som köper det desto fler godsaker låses upp. Alldeles nyss slog försäljningen i taket på imponerande 6 miljoner dollar, närmare 40 miljoner svenska kronor.

Om prispotten fördelas på samma sätt som förra året går hälften av potten till det vinnande laget, vilket borde göra var och en av de fem spelarna miljonärer. I och med potten nu är uppe i 6 miljoner dollar finns det för närvarande inga fler delmål i insamlingen, det återstår att se om Valve presenterar ytterligare incitament.

Skulle bara koll, sunt tänk men vad du inte tänker på är att bara 1 lag får pengarna och är du svensk säger jag bara en sak GL HF du måste skatta pengarna 30% på vinsten. om inte du gör som alliance, kör in pengarna i ett amerikanskt bolag(alliance ägs... 21/05 Vad exakt menar du med solid grund..? Det finns mängder med spelarhus, mängder med studior som bevakar och kommenterar, mängder med sponsorer... 21/05 det känns som att e-sportens största problem är att det inte existerar någon solid grund eller huvudorganisation. Tills detta är åtgärdat så kommer e-sporten alltid kämpa i onödig motvind och sannolikt inte tas seriöst av någon utanför själva spelvärlde... 21/05 Jag kan inte svara på vad som skulle "vara nog", men om det någonsin ska få samma acceptans som andra sporter så krävs det enorma prissummor... Vi måste få övertalat "vanligt folk" att e-sporten är på uppgång! 21/05 Kan ju uppdatera om att de nu finns upp till 10 miljoner, och nya rewards att skörda. Happy spending alla :) 21/05 Så 3 miljoner dollar skulle inte vara nog tycker du? :P Jag vet att summan delas upp, men vinnarna får som sagt 50% vilket är en helt sjukt stor summa pengar. Ha ett sommar och ett vinter-evenemang med 3 miljoner vardera i potten. Det händer mycket på... 21/05 Det lär inte hända i första laget. Redan nu så joinar många lag helt obetydliga ligor och turnerningar med minimala prissummon fastän dom egentligen inte har tid att delta (vilket skapar problem med schemaläggning). Riktiga matcher är ju faktiskt ganska... 20/05 :up: 20/05 Det delas upp bland de bästa 6 eller 8 lagen, vinnaren får 50% tror jag. Det behövs en stor turnering som alla andra mäts mot, och att den görs på ett sånt otroligt proffsigt sätt gör att alla andra också tvingas rycka upp sig. Det finns redan mängder... 20/05 Vm fotboll/OS hålls var 4:e år. Men jag hoppas dom lägger in mer spel så det blir som ett Dataspel OS! Låta varje land ställa upp med lag etc. 20/05
Skicka en rättelse