Beskedet som en och annan rocklysten läsare väntat på är här - #Rock Band har [[gått guld]] och är därmed färdig att börja massproduceras. Uppgiften står att läsa i ett pressmeddelande i vilket man dessutom fastslår att spelets specialutgåva till [[Xbox 360]] kommer att innehålla en [[USB]]-hub för att möjliggöra inkoppling av alla instrument. Motsvarande paket till [[Playstation 3]] innefattar en trådlös gitarr (skall komma senare till Xbox 360) som därtill sägs vara kompatibel med spelets [[Playstation 2]]-version.

Rock Band är tänkt att börja säljas i USA 20 november för $169.99 (motsvarande 1105 kronor). Den ivrigt lagde gör dock klokt i att överväga att själv importera spelet då den europeiska lanseringen enligt samma kommuniké nu sägs ske först under första kvartalet [[2008 | nästa år]]. Något officiellt svenskt pris är ännu inte offentliggjort.

Jag har för mig att jag har läst att den skulle ta hänsyn till texten man sjunger också (till skillnad från singstar).. 09/11 Okej, då vet jag. Känns lite meningslöst om man bara sjunger utan att få poäng och starpower :) 08/11 Har aldrig spelat singstar men som jag förstått det så fungerar sången precis som gitarren ochde övriga instrumenten, med poäng och starpower etc. 08/11 På sitt sätt är det bra att europa får vänta, då får man tid att spara ihop pengar till spelet. Det kommer kosta 1999 kr på Webhallen står det. En sak som jag undrar dock som jag inte riktigt fått tillräckligt med information om, får man poäng när man... 08/11 Är det inte bättre, rent fraktprismässigt, att importera ifrån östkusten istället? Kalifornien ligger ju i västra usa och det lär väl kosta en del bara att frakta den över till östra delen. Eller så kanske de fraktar det västerut genom asien/ryssland =) 07/11 Håller med dig till 101%. Precis så tänker jag om GH3, är fortfarande jävligt förbannad att dom i Amerika spelar det just nu medans vi väntar. Oftast beror det på att utveklarna inte hinner kopiera tillräckligt många skivor (och plast instrument i det... 07/11 Jag tycker företag som släpper spel med så lång fördröjning i Europa/Australien är riktigt korkarde rent utsagt, snacka om att skjuta sig själv i foten. Jag själv har släkt i Kanada och får ofta spel skickade därifrån kostar runt 50-60 spänn, och spelen... 07/11 alla stora spel till ps3 som hittils har producerats har varit regionsfria, och det kommer antagligen att fortsätta vara så. Jag importerade själv Guitar Hero 3 från USA och frakten blev sjukt dyr, mina släktingar där gick till fedex, ups samt 2 andra... 07/11 ...och hur vet man ifall det är regionsfritt ? 06/11 Ja om spelet är regionsfritt. Men blir inte det lite väl dyrt med tanke på det stora paketet Rock Band levereras i? Alltså då menar jag frakt och eventuell tull. 06/11
Skicka en rättelse