Nintendo hoppas att partyracern ska få fart på Wii U-försäljningen.

Trots att #Mario Kart 8 inte släpps förrän den 30 maj släpptes recensionerna ut på fältet förra veckan, och partyracern har fått ett riktigt varmt mottagande överlag. Och det är precis vad Wii U behöver – #Nintendos 18 månader gamla konsol har "bara" köpts av drygt 6 miljoner människor. Som jämförelse har PS4 och Xbox One sålt ungefär lika mycket på en tredjedel av tiden.

Nintendo ställer sitt hopp till Mario Kart 8 som det spel som får potentiella Wii U-kunder att bestämma sig. Och de satsar hårt – köper du Mario Kart 8 innan juli får du ett nedladdningsbart fullprisspel på köpet. Roger Langford, ansvarig för varumärket Mario hos Nintendo i Storbritannien, fyller i med att man satsar långsiktigt på spelet.

– Jag känner verkligen att Mario Kart 8 kan bli en pådrivare för att bredda Wii U, säger Langford till MCV. Det är väldigt viktigt för oss att vi får en lyckad lansering och vi fortsätter kampanja för spelet det här året och längre fram.

Mario Kart-serien har en tendens att sälja rejält. Rekordet har #Mario Kart Wii som gått åt i hysteriska 35,5 miljoner exemplar. Andra storsäljare är #Mario Kart DS med 23,3 miljoner sålda ex, 3DS- och N64-titlarna #Mario Kart 7 och #Mario Kart 64 som båda köptes av omkring 9 miljoner gasglada. I början av maj var #New Super Mario Bros. U med 4,16 miljoner sålda ex det framgångsrikaste Wii U-spelet. Det verkar långt från ogörbart för Mario Kart 8 att slå det rekordet.

Det är om möjligt ännu bättre i HD versionen. 24/05 Längtar som fan efter Mariokart 8! Älskar alla Mariokart. Sen att man får med ett spel på köpet är ju underbart med tanke på spelpriserna. Har själv tänkt att ta Zelda Windwaker HD på köpet. Det kostar ganska mycket i dagens läge och även om jag har kla... 22/05 Som gammal Nintendofantast hoppas jag det går bra för dem! Visst, en del klagar på att det är "same but different" men jag har alltid gillar deras stil. Ser fram emot nya Smash Bros! 22/05 Det kommer öka försäljningen ngt men det blir ingen jätteökning. Wii U kommer utan tvekan bli Nintendos sämst säljande hemmakonsoll genom tiderna. 22/05 Nåt mer.....Scifi-it... ;) 22/05 Ja Mario Kart 8 övertygade mig i alla fall, förbokade Wii U MK8 paketet! 21/05 Med andra ord aldrig för man kan aldrig få alla nöjda! men jag är själv sugen på att skaffa en wii u nu när jag sett att varken ps4 eller xbox kan erbjuda 1080p 60fps. 21/05 Kanske, men Galaxy känns verkligen som att platformingen tagit sig ut i rymden. Tänk dig vad Sci-fi är för oss, rymdskepp, lasersvärd och vapen. Vad skulle då Sci-fi vara för en sci-fi karaktärr? AH? AH? 21/05 Innan Galaxy kom kanske man inte trodde något "bättre" (tolka rätt) än låt oss säga... Sunshine skulle komma ;) Man vet inte för att det inte har kommit än helt enkelt :p 21/05 Alltid undrat vad som kommer komma efter Galaxy... Känns på ett sätt som att det är det bästa man kan komma i plattformsväg. Vad kommer efter det där lixom? 21/05
Skicka en rättelse