Trots att #Mario Kart 8 inte släpps förrän den 30 maj släpptes recensionerna ut på fältet förra veckan, och partyracern har fått ett riktigt varmt mottagande överlag. Och det är precis vad Wii U behöver – #Nintendos 18 månader gamla konsol har "bara" köpts av drygt 6 miljoner människor. Som jämförelse har PS4 och Xbox One sålt ungefär lika mycket på en tredjedel av tiden.

Nintendo ställer sitt hopp till Mario Kart 8 som det spel som får potentiella Wii U-kunder att bestämma sig. Och de satsar hårt – köper du Mario Kart 8 innan juli får du ett nedladdningsbart fullprisspel på köpet. Roger Langford, ansvarig för varumärket Mario hos Nintendo i Storbritannien, fyller i med att man satsar långsiktigt på spelet.

– Jag känner verkligen att Mario Kart 8 kan bli en pådrivare för att bredda Wii U, säger Langford till MCV. Det är väldigt viktigt för oss att vi får en lyckad lansering och vi fortsätter kampanja för spelet det här året och längre fram.

Mario Kart-serien har en tendens att sälja rejält. Rekordet har #Mario Kart Wii som gått åt i hysteriska 35,5 miljoner exemplar. Andra storsäljare är #Mario Kart DS med 23,3 miljoner sålda ex, 3DS- och N64-titlarna #Mario Kart 7 och #Mario Kart 64 som båda köptes av omkring 9 miljoner gasglada. I början av maj var #New Super Mario Bros. U med 4,16 miljoner sålda ex det framgångsrikaste Wii U-spelet. Det verkar långt från ogörbart för Mario Kart 8 att slå det rekordet.