Skaparna av ett populärt kartfusk får sina fiskar varma.

#Blizzard har tröttnat på att hackare tjänar pengar på att sälja fusk till #Starcraft II och stämmer nu skaparna av ValiantChaos Maphack. Med fusket installerat får du tillgång till hela kartan utan att scouta och kan se fiendens minsta rörelse. Blizzard tycker, av ganska förklarliga skäl, att det "ger användare en orättvis fördel gentemot andra spelare".

Fuskare har alltid varit ett problem i multiplayerspel och trots dagens skydd finns det alltid de som lyckas slinka igenom. #Respawn Entertainment valde till exempel att låta fuskare i #Titanfall spela med varandra istället för att stänga av dem.

KÄNNBARA KONSEKVENSER:up: 24/05 Fast då gör ju programmet det som det står i disclaimern att det inte får göra för att man ska få använda det. Så tekniskt sett är man skyldig. Att jämföra oskyldiga personer i fängelse med detta kändes för övrigt väldigt löjligt :P 23/05 Tänk om valve kunde gjort samma sak i csgo med mera. Skulle dom stämma 50% av alla tillverkare av fusk så skulle dom ha en rekord stor prissumma på nästa dh :) 23/05 Det kan ju vara så att man älskar allt med tex WoW förutom att åka land och rike med archology, eller fiske.. 22/05 Som exempel kan ges Blizzards Warden-program som ska förhindra fuskande. När Diablo 3 släpptes gick Warden loss på en del Linuxanvändare som körde D3 i wine. Blizzard vägrade erkänna att något sådant fel kunde uppstå, alla som blev tagna av Warden var... 22/05 Många verkar inte förstå att det inte är fuskarna som är stämda utan de som har skapat fusken. Att de kommer runt warden är en intressant och skapar problem för blizzard på många fronter. Tycker FZ borde försöka skriva mer om warden då det är ganska tuf... 22/05 Om spelarna tycker att man ska stänga av honom så gör man ju det. Det jag vänder mig mot är att slå till mot ett systemfel genom att klandra individer. Du kan banna hur många du vill, men det kommer alltid nya så länge du inte täpper till det som alstra... 22/05 Så om man vi lägger upp ett möjligt scenario där det spelas ex en klanmatch I CS. Båda lagen är jämna förutom en spelare som uppenbart kör med ett eller flera fusk. Tycker du inte då man ska stänga av denna spelaren som straff? Eller du kanske är inne... 22/05 Finns massvis med oskyldiga personer i verkligheten som "åkt fast" och sitter i fängelse idag. Det finns alltid oskyldiga som blir dömda helt oavsett vem som dömmer eller i vilken fråga, speciellt när den som dömmer är ett företag utan juridiska regler... 22/05 Det är lite väl hårt. Personen kan ha massvis av spel för flera tusen kr. Men totalban från spelet denne fuskar i och en ettårig ban från övriga multiplayer spel de har på sitt konto. Bara det lär få personen att sluta. 22/05
Skicka en rättelse